feadship-haarlem-2015-1920x1080__1920.jpg

De Voogt Naval Architects

Haarlem

De Voogt Naval Architects

De Voogt Naval Architects is het architectenbureau dat exclusief voor Feadship het ontwerp (design), de engineering en de research & development van unieke, custom-built superjachten verzorgt. Het kantoor is gevestigd in Haarlem. Er werken meer dan 185 medewerkers in de verschillende disciplines. 

De Voogt is een specialistische organisatie die volop in beweging is en fungeert als het kenniscentrum voor de Feadship-organisaties. Daarom verkennen wij dagelijks nieuwe manieren van samenwerken en kennisdeling, waarbij we streven naar een buitengewone kwaliteit van ons product. 

Het ontwerp- en engineeringsproces valt niet in afgemeten vakjes in te delen. De kennis en expertise van onze medewerkers en onze teams reiken altijd verder dan nodig. Onze diensten integreren de kennis en ervaring van de verschillende afdelingen, die nodig zijn om deze unieke en complexe projecten uit te voeren. Onze specialismen zijn: 

  • Design: creëert de ontwerpvoorstellen.
  • Theoretische Scheepsbouw: zoekt alle technische zaken uit om de in het bestek omschreven eisen haalbaar te maken.
  • Constructie: berekent de scheepsbouwconstructie en werkt deze uit.
  • Werktuigbouw: ontwerpt alle installaties en technische ruimtes aan boord.
  • Interieur: maakt met technische tekeningen een vertaling van de interieur-wensen.
  • Exterieur: werkt het aanzicht van de unieke jachten in detail uit. 

Een team van projectleiders zorgt voor het management van alle lopende projecten. Daarnaast heeft De Voogt een afdeling Research & Development en biedt de afdeling Yacht Services nazorg na oplevering. Kortom, wij hebben alle expertise in huis om het totale ontwerp- en engineeringsproces van a tot z, en verder, uit te voeren. 

Geschiedenis 

Henri Willem de Voogt, geboren in 1892, had al op jonge leeftijd een passie voor jachten. In 1908, op zestienjarige leeftijd, bouwde hij ‘Wim’, zijn eerste zeilboot. Op 12 juli 1913 richtte hij de Haarlemsche Yachtwerf op, die tot 1920 heeft bestaan. In 1922 werd ingenieursbureau voor de Scheepsbouw H.W. de Voogt opgericht. 

In 1937 werd bij Scheepswerf G. de Vries Lentsch in Amsterdam de 31 meter lange Piet Hein te water gelaten. Dit schip was het nationale geschenk van de Nederlandse bevolking aan prinses Juliana en prins Bernhard ter gelegenheid van hun huwelijk. 

Na de 2de wereld oorlog lagen er meer kansen internationaal dan in Nederland voor de luxe jachtbouw. Henri de Voogt heeft zijn krachten met Koninklijke De Vries Scheepsbouw en Royal Van Lent Shipyard gebundeld en de oprichting van de First Export Association of Dutch Shipbuilders was in 1949 een feit. Inmiddels is Feadship uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van jachtbouw.

devoogt-detail

Vacatures bij De Voogt Naval Architects

Selecteer op vakgebied

Contactpersoon

Vacatures De Voogt Naval Architects

Geen geschikte vacature?

Open sollicitatie