sam-0234

Akerboom yacht Equipment

Leiden

Akerboom Yacht Equipment

In 1870 start J.G. Akerboom in Boskoop het bedrijf met de bouw van kleine houten schouwen zonder voortstuwing. Zijn zoon, H.A. Akerboom, neemt begin vorige eeuw de zaak over en pioniert op het gebied van de bouw van aanvankelijk ijzeren, later stalen vrachtschepen, sleepboten en jachten. 

In 1928 wordt het werfterrein te klein en verhuist het bedrijf naar de huidige vestigingsplaats in Leiden. De periode 1932 tot en met 1945 kenmerkt zich door de heersende crisis en de Tweede Wereldoorlog. Na 1945 neemt de derde generatie het bedrijf over en wordt overgeschakeld van de bouw van luxe- naar utiliteitsvaartuigen voor verschillende overheidsinstanties. De scheepswerf wordt gereorganiseerd en gemoderniseerd. 

De vraag naar nieuwe schepen is sinds de tweede helft van de tachtiger jaren sterk gewijzigd. De bezuinigingen bij de overheden hebben geleid tot ‘herverkaveling’ van de bestaande vloot en tot de overstap naar de aanschaf van gestandaardiseerde schepen, welke uiteraard tegen gunstigere voorwaarden kunnen worden ingekocht. Daarom heeft de werf haar positie moeten herzien, en heeft het bedrijf een nieuw arbeidsterrein gevonden in de bouw van onderdelen voor grote jachten. 

Akerboom Yacht Equipment ontwerpt, bouwt en installeert hightech yacht equipment en functionele componenten in aluminium en composiet voor de mooiste zeewaardige jachten ter wereld. Elk jacht is uniek en wordt volgens specifieke wensen voor de selecte internationale klantenkring op maat ontworpen en in detail uitgewerkt. Kenmerkend is het uitzonderlijk hoge afwerkingsniveau, waarbij de perfectie tot in de kleinste details is doorgevoerd.

Word lid van onze Feadship familie

Wil je meer weten over de laatste ontwikkelingen, over superjachten in aanbouw en wat het werken bij Feadship interessant maakt?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Vacatures bij Akerboom Yacht Equipment


Selecteer op vakgebied

Contactpersoon

Geen geschikte vacature?

Open sollicitatie