slob

Scheepswerf Slob

Papendrecht

Scheepswerf Slob

Scheepswerf Slob is in juli 1947 opgericht als Lasbedrijf J.C. Slob en was oorspronkelijk in Sliedrecht gevestigd. In 1961 werd een stuk grond gekocht aan de Ketelhaven in Papendrecht voor een tweede locatie. In 1983 is de productielocatie in Sliedrecht gesloten en zijn alle productiewerkzaamheden in Papendrecht geconcentreerd.

In de lange geschiedenis van Scheepswerf Slob zijn vele typen schepen voor zeescheepvaart, binnenvaart en baggerindustrie gebouwd. Daarnaast zijn vele reparatieopdrachten uitgevoerd, alsmede opdrachten tot het ombouwen en verlengen van diverse soorten vaartuigen. Vanaf 1994 is Slob ook casco’s voor de jachtbouw gaan vervaardigen.

In het najaar van 1999 is Slob overgenomen door De Vries Groep. Sindsdien is het bouwen van casco’s voor de luxe jachtbouw de specialiteit, waaraan in de loop der jaren werkzaamheden als het inbouwen van leidingwerk, kabelbanen, motoren en fundaties zijn toegevoegd. In 2014 is de afdeling dekhuizen van zusterbedrijf Akerboom Yacht Equipment naar Slob overgegaan. Door deze overgang is Slob het constructiebedrijf dat met ruim 150 medewerkers voor De Vries Groep zowel casco’s met inbouw als aluminium dekhuizen vervaardigt.

Kenmerkend voor Scheepswerf Slob zijn het vakmanschap en de gedrevenheid van de medewerkers: dagelijks wordt naar een zo hoog mogelijke kwaliteit gestreefd. Traditionele vakkennis in combinatie met moderne technieken vormt de basis van de geleverde topproducten.

Om de scheepsbouwwerkzaamheden te kunnen uitvoeren, heeft de werf in Papendrecht de beschikking over een eigen voorbewerkingafdeling, voormontage- en sectiehallen, een bankwerkerij en een overdekte scheepshelling van 130 x 30 meter. Slob heeft tevens een eigen afdeling Engineering. De bouw van de dekhuizen vindt plaats bij de productielocatie in Ridderkerk.

Word lid van onze Feadship familie

Wil je meer weten over de laatste ontwikkelingen, over superjachten in aanbouw en wat het werken bij Feadship interessant maakt?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Vacatures bij Scheepswerf Slob

Selecteer op vakgebied

Contactpersoon

Geen geschikte vacature?

Open sollicitatie