Aaron

Aaron

  • Functie: Researcher Knowledge & Innovation
  • Feadship Hero sinds: 2019
  • Vakgebied: Algemeen
  • Favoriete Feadship: SYZYGY 818

Aaron

  • Functie: Researcher Knowledge & Innovation
  • Feadship Hero sinds: 2019
  • Vakgebied: Algemeen
  • Favoriete Feadship: SYZYGY 818

In april 2019 begon Aaron als trainee bij Feadship. Tijdens zijn periode bij De Voogt Naval Architects werd hij bijna meteen betrokken bij een project rond de toepassing van een alternatieve brandstof. “Ik had er geen ervaring mee, was nog maar net klaar met mijn studie werktuigbouwkunde én ik was nieuw in de scheepsbouw.” Aaron lacht: “Het lijkt alsof dit verhaal de verkeerde kant op gaat, maar het tegendeel is waar.”

Inmiddels is Aaron binnen de afdeling Knowledge & Innovation (K&I), onderdeel van De Voogt Naval Architects, verantwoordelijk voor de werktuigbouwkunde en innovatie op systeemniveau.. “Vanuit hier worden de grote onderzoekvraagstukken centraal gecoördineerd,” legt Aaron uit. “Mijn collega’s zijn allemaal specialist op hun eigen gebied; materialen, software, digitalisering, verduurzaming, naval architecture en kennismanagement. Als K&I Feadship zijn we vooral een integrator van systemen: we definiëren de richting van een onderzoek en werken dan met collega’s en gespecialiseerde co-makers gezamenlijk aan de implementatie.” Zo ging het ook met het project rond alternatieve brandstof. Dat was trouwens zó vernieuwend dat het projectteam even niet wist waar te beginnen.

“Als Feadship zijn we de lijm tussen allerlei partijen”

“Een gebrek aan kennis kan ook een voordeel zijn,” grapt Aaron. “Als starter weet je niet wat mogelijk is en wat niet. “Dus begin je maar gewoon!” Snel groeide Aaron uit tot een expert op het gebied van alternatieve brandstoffen. “Ik werd aanspreekpunt voor de werking van dit systeem. De toeleveranciers brachten jaren ervaring mee, maar hadden hun product nooit op grote schaal kunnen toepassen; er was gewoon nog geen vraag naar geweest. Ons project was dé aanzet om de technologie door te ontwikkelen; iedereen bulkte van enthousiasme. Als Feadship waren wij de lijm tussen alle partijen. In een paar maanden tijd ontwikkelden we samen een heel nieuw systeem. Ik ben er heel trots op dat ik er onderdeel van mocht zijn.”

Aaron legt graag uit hoe het werk van de K&I afdeling is gerelateerd aan het bouwproces van jachten. “Vaak,” zegt hij, “vindt het onderzoekswerk plaats, terwijl er niet meteen een applicatie voor bekend is. Wanneer een innovatie - hetzij een product, hetzij een proces - voldoende is doorontwikkeld, bekijken we hoe we het kunnen toepassen.” Aaron benadrukt nog eens: “Samenwerking is voor onze afdeling erg belangrijk. Daarom is mijn werk een mix van onderzoek en projectmanagement. Dat bevalt me goed. Uit het creëren van producten en processen haal ik veel voldoening. Maar het samenwerken zorgt voor een waardevol sociaal component in mijn werk. 

"Een Feadship heeft iets magisch en dat straalt uit op het werk. De connectie met zo’n unieke jacht maakt mijn dagelijkse werkzaamheden nét iets specialer.”

Gerelateerde vacatures

Afdelingsassistent

Makkum
De Vries Makkum
mbo

Services Coördinator

Makkum
De Vries Makkum
hbo

Project Planner Interieur

Waddinxveen
Van Der Loo Yacht Interiors
mbo

Afdelingsassistent

Makkum
De Vries Makkum
mbo

Services Coördinator

Makkum
De Vries Makkum
hbo

Project Planner Interieur

Waddinxveen
Van Der Loo Yacht Interiors
mbo

Meer verhalen