Henry

Henry

  • Functie: Medewerker Spuiterij
  • Feadship Hero sinds: 2016
  • Vakgebied: Jachtschilderen

Henry

  • Functie: Medewerker Spuiterij
  • Feadship Hero sinds: 2016
  • Vakgebied: Jachtschilderen

“Als je aan mensen vertelt dat je voor Feadship werkt, dan voelt dat goed. Het is mooi om aan de superjachten te mogen meewerken. Ik ben hier, bij Van der Loo Yacht Interiors, in september 2016 begonnen. Maar mijn loopbaan startte ooit in de luchtvaart.”

In 1990 ging Henry als vliegtuigspuiter aan de slag bij Fokker Aircraft. “Van oudsher zit ik dus ‘in de verf’. Na een poos wilde ik rondkijken, en zo kwam ik voor het eerst in aanraking met wereld van superjachten. Ik kon namelijk bij Feadship Aalsmeer terecht als jachtschilder.” Toen het opnieuw begon te kriebelen stapte Henry over naar AkzoNobel. “Hier werkte ik achtereenvolgens als laborant, applicatiedeskundige, technisch adviseur en accountmanager.”

Inmiddels werkt Henry alweer een jaar of vier bij Van der Loo, als spuiter. Hij heeft zijn plek gevonden. “Het wereldje is klein! Eén van mijn collega’s is Fred, die ik ken van mijn tijd bij Fokker. En ik kwam hier binnen via een andere voormalige collega, Jan. Jan is bij Van der Loo verantwoordelijk voor de kleurstalen. Hij had me eerder zien werken en wist dus wat hij aan me had.”

“De stuurhut moest piekfijn in orde zijn”

Van der Loo begon 175 jaar geleden in de dorpsstraat in Waddinxveen. “Inmiddels zijn we een groot bedrijf en een dochteronderneming van Royal Van Lent,” vertelt Henry. “Het vakmanschap: daar mogen we trots op zijn. Op onze afdeling hebben we onlangs de teriaki bar voor bouwnummer 819 afgewerkt. Dat moest in korte tijd gebeuren en we hebben er dus met verschillende collega’s flink aan getrokken. Een andere uitdaging was het afwerken van de stuurhut van bouwnummer 815. Alles moest piekfijn in orde zijn, dat spreekt voor zich. Maar ook hier voelden we best tijdsdruk. Het is gelukt!”

“Niks is zo belangrijk als een aantal fijne collega’s,” vindt Henry. “Dat zit op mijn afdeling wel goed. We hebben elke dag lol met elkaar. Ik weet niet hoe dat zit bij jou, maar ik heb dat echt nodig.” Met een knipoog: “Tenslotte breng ik een groot deel van de dag met ze door!”


Gerelateerde vacatures

Bekijk alle

Meer verhalen

Bekijk alle