Jelle

Jelle

  • Functie: Projectplanner
  • Feadship Hero sinds: 2024
  • Vakgebied: Ondersteunende / stafafdelingen
  • Favoriete Feadship: Faith

Jelle

  • Functie: Projectplanner
  • Feadship Hero sinds: 2024
  • Vakgebied: Ondersteunende / stafafdelingen
  • Favoriete Feadship: Faith

“Ik heb automotive engineering gestudeerd aan de Hogeschool van Rotterdam. Hoewel ik al snel besefte dat dat niet helemaal mijn wereld was, heb ik de studie wel afgemaakt. De manier van denken die je op een technische studie aanleert, is heel waardevol, of dat dan over auto’s, jachten of andere technische installaties gaat." Jelle zocht een uitdaging waarin techniek, projectmatig werken en de maritieme sector samen komen. Deze vond hij bij De Klerk Binnenbouw in Moordrecht in de rol van Projectplanner.

'Het is heel tof om alles uiteindelijk samen te zien komen'

Maar wat doet een projectplanner als Jelle? Dat begint heel abstract, namelijk met het idee: we gaan een heel nieuw jacht bouwen. Om een jacht te bouwen, en het interieur tijdig op te leveren, is een planning nodig. Daarvoor gebruiken we een calculatie met alle uren die de verschillende teams en afdelingen nodig hebben om het jacht te bouwen. Door alle activiteiten inclusief de uren, doorlooptijden, afhankelijkheden en volgordes met elkaar te verbinden, ontstaat een planning. Dat is dan de planning van het interieur van één jacht. Maar we bouwen natuurlijk meerdere jachten. Het is aan onze afdeling om meerdere planningen over elkaar heen te leggen, scenario’s te draaien en te checken waar de knelpunten zitten. Die geef ik vervolgens door aan de directie, projectmanagers, lijnmanagers en teamleiders, om samen tot een goede oplossing te komen."

Het is een complexe baan, waarin Jelle te maken heeft met veel verschillende partijen, met elk hun eigen belangen. “Maar het is heel tof om alles uiteindelijk samen te zien komen, om ons plan werkelijkheid te zien worden. Hoe meer kennis en ervaring ik opdoe over de bouw van jachten, hoe beter ik knelpunten kan signaleren en hoe beter ik iedereen ook figuurlijk aan boord kan krijgen."

"Maar het mooiste van mijn werk is misschien wel dat ik een jaar lang alleen maar codes zie, met bouwelementen van de te bouwen onderdelen. En een jaar later zijn al die codes en uren ineens veranderd in een prachtig jacht, met echte meubelen die geweldig zijn ingebouwd. Van een abstract naar een concreet jacht, dat is heel mooi om te zien."


Gerelateerde vacatures


Meer verhalen