Marcus

Marcus

  • Functie: Structural Engineer
  • Feadship Hero sinds: 2018
  • Vakgebied: Engineering

Marcus

  • Functie: Structural Engineer
  • Feadship Hero sinds: 2018
  • Vakgebied: Engineering
Ik ging alleen nog terug voor de diploma-uitreiking

“Van kind af aan wilde Marcus sportwagens ontwerpen. “Het was mijn passie,” zegt hij. “Maar tegen het einde van mijn opleiding kreeg ik oog voor de jachtbouw. En dat,” lacht hij, “veranderde alles.”

Marcus besloot jachtontwerp en -productie te gaan studeren aan de Solent University in Engeland. “In mijn laatste jaar – 2018 - bezocht een Nederlands wervingsbureau de universiteit, voor interviews met studenten. Na een eerste gesprek met hun, mocht ik komen praten bij De Voogt Naval Architects. Het voelde alsof ik de jackpot had gewonnen: ik kon gaan werken in een ander land, met allerlei kansen. Maar vooral kon ik gaan werken voor de beste naval architecten in de wereld van de superjachten.”

“Als je houdt van problemen oplossen, waarbij het resultaat – een superjacht! – internationaal bekroond kan worden: dan is er geen betere plek dan deze,” vindt Marcus. Twee weken nadat hij zijn scriptie had ingeleverd, begon hij aan zijn eerste werkdag bij De Voogt. “Ik ben alleen nog teruggegaan voor de diploma-uitreiking.”

“Het team waar ik deel van uitmaak, werkt met name aan items in het contract- en basisontwerpproces. Ik vind het supergaaf om deel te zijn van dat proces. In die ontwerpfase zoeken we de best mogelijke oplossingen. Ze moeten enerzijds het design recht doen, en anderzijds voldoen aan de voorschriften van bijvoorbeeld Lloyd’s. Echt: werken aan een 100 meter+ superjacht kent heel wat uitdagingen. Om dan met je team inventieve oplossingen te bedenken: het maakt mijn dag goed.”

Het delen van informatie in het proces is cruciaal. “Dat doen we dan ook continu,” verzekert Marcus. “Met onze design studio, de werven en de classificatiebureaus die betrokken zijn bij een specifiek jacht. En onderling.”

“Mijn werkdag? Ik begin met koffie en het uitkiezen van mijn (flexibele) werkplek. Dan check ik welke items moeten worden ontworpen of gemodelleerd, en wat ik denk dat voorrang moet krijgen. De volgende stap: checken hoe het werk van mijn collega’s zich ontwikkelt. Ook ga ik langs bij mijn projectengineer; dat is vaste prik. Hij onderhoudt het contact met andere afdelingen en heeft het grotere overzicht. Pas als ik alle benodigde informatie heb, ga ik zelf aan de slag. Daarbinnen bepaal ik zelf mijn aanpak. 

Marcus maakt deel uit van een nieuw initiatief binnen De Voogt. Een klein team van engineers wordt begeleid door een mentor; een senior-engineer. “Er is ruimte voor persoonlijke groei,” zegt Marcus. “Ook is het een goede manier om Feadship-kennis naadloos door te geven aan de volgende generatie. Het is mijn doel voor de komende tijd.”

Waar ik het meest trots op ben? Dat ik een multidisciplinair open forum heb georganiseerd waar we interessante ideeën, processen en innovaties hebben bediscussieerd.


Gerelateerde vacatures

Bekijk alle

Meer verhalen

Bekijk alle