Tessa

Tessa

  • Functie: Project Inkoper
  • Feadship Hero sinds: 2018

Tessa

  • Functie: Project Inkoper
  • Feadship Hero sinds: 2018

Al van kleins af aan kwam Tessa op de werf, waar haar vader als jachtschilder werkt. Zelf werd ze eerst juf op de basisschool. “Maar ik merkte dat ik weer wilde studeren en uitgedaagd worden.” Na een gesprek met haar vader raakte ze steeds enthousiaster over de werf. Ze trok de stoute schoenen aan - en stuurde een open sollicitatie naar Koninklijke De Vries Scheepsbouw.

Tessa herinnert zich nog goed dat ze werd uitgenodigd voor een gesprek bij de afbouwwerf in Aalsmeer. “De sfeer was meteen heel open; ze keken echt naar mijn kwaliteiten - organiseren, plannen en met mensen communiceren - en welke kant ik daarmee op zou kunnen. Zelf zocht ik een bedrijf waar ik me zou kunnen ontwikkelen. Dat zit bij Feadship wel goed”.

“Uiteindelijk werd ik gebeld voor de functie van Junior Project Inkoper. Ik begon bij nul; zo wist ik niks over materialen. Me alles eigen maken was uiteindelijk heel leuk. Als je hier echt iets wil, dan wordt dat enorm aangemoedigd. Investeren in het personeel staat hoog in het vaandel. Dat vind ik super”.

“Ze keken echt naar mijn kwaliteiten”

Nu, twee jaar later, is Tessa Project Inkoper. “Ik ben verantwoordelijk voor de inkoop van onder andere interieuronderdelen,” legt ze uit. “Spiegels en glas, tafelbladen, elektra, verlichting aan boord. Noem maar op. Daarvoor overleg ik geregeld met Werkvoorbereiding en Engineering. Goed contact met de leverancier vind ik belangrijk, zodat de relatie goed blijft. De leverancier kan door voldoende informatie vanuit werkvoorbereiding en engineering optimaal werk leveren en ontvangen we – op tijd – precies de kwaliteit die we willen.”

“Onlangs heb ik met een mooi cijfer mijn opleiding Contract en Leveranciersmanagement afgerond. Ben ik trots op! Er is veel mogelijk bij dit bedrijf. Ben je leergierig? Stuur die brief maar gewoon op. Wie weet wat er gebeurt.”


Gerelateerde vacatures

Projectmanager

Leiden
Akerboom Yacht Equipment
hbo

Manager Interieur

Makkum
De Vries Makkum
hbo

Projectmanager

Leiden
Akerboom Yacht Equipment
hbo

Manager Interieur

Makkum
De Vries Makkum
hbo

Meer verhalen