arjanroetmanfeadship

"Al 22 jaar in dienst en nog steeds uitdaging in mijn werkzaamheden"

Sinds 1995 werkt Arjan Roetman bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer. Uitgerekend alweer zo'n 22 jaar en dat koesteren wij bij Feadship. Momenteel werkt hij als Coördinator op de afdeling Yacht Services (After Sales). Naast zijn passie voor luxe jachtbouw, blijft zijn werk uitdagend genoeg om ervoor te zorgen dat hij nog steeds met plezier naar zijn werk gaat. Dit komt grotendeels, omdat Arjan zich blijft ontwikkelen en hij benut zijn kansen om door te groeien binnen de organisatie.

Tijd voor een interview met Arjan! 

Hoe ben je bij de afdeling Yacht Services terechtgekomen?

“Nadat ik een aantal jaren met mijn (nog steeds huidige) collega's Henno Achterberg en Mark Jansen in een 3-mans groepje als Elektra Engineers werkzaam was, werd de groep uit elkaar gehaald en gingen wij ieder onze eigen weg. Ik kwam terecht bij Werkvoorbereiding, maar ik voelde me daar niet helemaal op m’n plek. Het was rond deze tijd dat Yacht Services ontstond. Ze hadden toen echter nog geen plek op deze afdeling en ik besloot bij een ander bedrijf in dienst te gaan. Dat was maar voor korte duur, want na zo’n zes maanden werd ik uitgenodigd om bij Yacht Services te komen werken. Na vier jaar wilde ik weer eens wat anders doen, dus ben ik op weer op de afdeling Engineering gaan werken. Tegen die tijd werd Werkvoorbereiding en Engineering weer een team en dat beviel mij uiteindelijk iets minder goed. Ik ben daarom in 2011 teruggegaan naar Yacht Services.”

Waarom Yacht Services?

“Ik vind het leuk om problemen op jachten te verhelpen en dan voornamelijk tijdens het eerste jaar en de garantieperiode. Dit komt omdat ik ook een jaar op een boot heb doorgebracht en heb gezien hoe het er daar allemaal aan toe gaat. Het technische aspect van het werk, wekt in bijzonder mijn interesse. Ook is de afdeling heel dynamisch, dus het werk blijft interessant. Het begon allemaal bij spare parts (onderdelen), waarna we ook garantiedingen gingen doen. Nu komt er ook een focus op de commerciële kant, zoals refits en de Crew Academy (trainingen voor de crew aan boord). Anders dan vroeger is het wel ja. Ik reis ook geregeld, zo was ik afgelopen januari drie maanden lang voor drie dagen per week in Italië.”

Zou je nog verder willen doorgroeien?

“Momenteel ben ik nog steeds 'happy' op mijn plek. Mijn functie verandert voortdurend. Er zijn steeds meer dingen om te coördineren; onderhand ben ik bijna een kleine projectleider! Als je verantwoordelijk bent voor de garantieperiode van een boot, ben je mede aansprakelijk voor alles wat er moet gebeuren rondom die boot. Daarnaast ben je ook praktisch verantwoordelijk voor de gehele financiële situatie. Alhoewel de uiteindelijke verantwoordelijkheid bij het projectteam ligt, houden de coördinatoren alles bij."

Wat maken jouw werkzaamheden uitdagend voor je?

“Je moet een all-rounder voor de functie zijn. Daarnaast ben ik technisch ingesteld, dus heb ik soms moeite om problemen bij andere afdelingen neer te leggen. 
Daarnaast krijg je te maken met onverwachte werkzaamheden, waardoor planningen wel eens omgegooid worden. Dat maakt het soms lastig, maar hierdoor blijft mijn werk elke dag een uitdaging. E
lke dag is namelijk anders!"

Waarom blijf je uiteindelijk toch bij Feadship / Koninklijke De Vries Scheepsbouw werken?

“Dat wereldje van jachten is gewoon heel mooi. Daarnaast ben ik echt trots op het product dat hier gemaakt wordt. Mede omdat ik geboren ben in deze buurt. En ook al veranderen er continu dingen, het blijft een leuke werf.”

Heb je tips voor mensen die willen doorgroeien?

“Probeer de weg van je specialisme te volgen en word er beter in. Neem verder deel aan cursussen en trainingen. Ik heb bijvoorbeeld een aantal cursussen gedaan in communicatieve vaardigheden en ook heb ik een training gedaan voor Business English. Doorontwikkeling is iets wat de werf altijd heeft aangemoedigd. Grijp die kans.”

Binnen onze Feadship-bedrijven stimuleren wij onze medewerkers om zich te blijven ontwikkelen. Naast onze eigen bedrijfsopleidingscentra, biedt Feadship haar werknemers verschillende workshops, trainingen en cursussen (Feadship Academy). 

Enthousiast geraakt over de afdeling Yacht services? Er staat nog een vacature open voor medewerker Yachter Services!

Terug naar nieuws overzicht