feadship-yard-amsterdam-copyright-feadship_67645e919b12432e590b303456de6e74.jpg

Feadship viert openingsceremonie van nieuwe scheepswerf in Amsterdam

Feadship heeft een belangrijke mijlpaal gevierd. De nieuwe scheepswerf in Amsterdam neemt haar eerste vormen aan.

Maandag 11 december 2017 werd de eerste lading beton gestort voor de vierde scheepswerf van Feadship. Eind 2018 zal er op deze vestiging een enorme hal komen te staan en dit op een uitstekende locatie aan het water; het westelijk havengebied in Amsterdam. De hal wordt groot, want er kunnen in de toekomst superjachten gebouwd worden tot wel 160 meter lang. Daarnaast zal deze hal ook gebruikt worden voor refits van bestaande Feadship-jachten.

De Amsterdamse werf wordt de tweede vestiging van Royal Van Lent. Samen met de andere vestiging op het eiland De Kaag, zullen zij met dezelfde bedrijfscultuur en hetzelfde managementteam opereren. Royal Van Lent creëert hiermee 150 nieuwe banen voor vakmensen. Naast de twee Feadship-werven van Koninklijke De Vries in Aalsmeer en Makkum, zijn er nu in totaal vier afbouwwerven van Feadship in Nederland.

Koen Overtoom, Havenmeester/ CEO van de Port of Amsterdam, is blij dat de werf vorm begint te krijgen. "Het bouwen van deze jachten in Amsterdam is een geweldige toevoeging op ons product portfolio. Naast het genereren van nieuwe werkgelegenheid, moedigt het ook een verdere diversificatie van activiteiten in onze haven aan."

Waarom Feadship uitbreidt èn kan uitbreiden...

De gemiddelde lengte van de superjachten die gebouwd worden, blijft groeien. Het merendeel van de lopende projecten ligt boven de 80 meter en er zit duidelijk een stijgende lijn in. Om grotere jachten te bouwen op Kaag of in Aalsmeer opende Feadship in 2005 de derde vestiging in Makkum. De vestiging in Amsterdam zal deze uitbreiding afronden.

Met meer dan 2000 specialisten over verschillende disciplines die te maken hebben met ontwerpen, engineering, scheepsbouw en constructie van luxe motorjachten, is Feadship al een van de grootste werkgevers binnen de wereldwijde superjachtindustrie. De nieuwe werf betekent dat Feadship de mogelijkheid heeft om nog ongeveer 150 extra gespecialiseerde vakmensen in dienst te nemen die allen zullen profiteren van de speciale onderwijssystemen die er zijn om vaardigheden van generatie op generatie door te geven.

"We zijn uniek gepositioneerd in ons vakgebied om uit te breiden, omdat Feadship al een aantal jaren zijn eigen opleidingshogescholen heeft", voegt directeur Verkuyl eraan toe. "Dit toont onze vastberadenheid om zowel traditionele ambachten als de allernieuwste technologische vaardigheden te behouden. Samen met de andere toonaangevende jachtbouwers in Nederland, vormt Feadship een essentieel onderdeel van de Nederlandse superjachtenindustrie."

Terug naar nieuws overzicht