697_1.jpg

Feest tijdens tewaterlating project 697

Een tewaterlating van een jacht wordt altijd op een feestelijke manier gevierd. Zo ook werd project 697 afgelopen zaterdag gedoopt op onze afbouwwerf Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer. De fles champagne knalde op een traditionele manier tegen de ankerbak van dit nieuwe jacht met een klassiek ontwerp. De medewerkers stonden vol trots aan de kade om dit moment niet te hoeven missen. Blije gezichten van het personeel en een tevreden klant!
Onder het genot van een hapje en drankje èn het uitzicht op weer een uniek jacht, was het een feestelijk moment. Het is nog niet bekend wat de officiële naam van project 697 wordt.

De klant heeft gekozen voor een klassieke uitstraling. Het ontwerp is door Feadship's eigen De Voogt Naval Architects getekend naar wens van de klant. Het jachtprofiel lijkt eenvoudig, totdat je de sierlijkheid van haar silhouet, het rondlopende dekhuis en de gebogen relingen van het zonnedek ziet. Alle kenmerken die voortkomen uit superieur vakmanschap. De elegantie van dit 47-meter jacht zit in haar smaakvolle klassieke vormgeving. In het exterieur zit veel teakhout verwerkt met roestvrijstalen details. Moderne componenten zoals de roosters op de mast en de zijkanten van het bovendek zijn onderdeel van een onderliggende aluminiumstructuur. Ook de grote ramen en lichte ruimtes zorgen voor eigentijdse kenmerken.

Het bouwproces van een jacht duurt gemiddeld drie jaar. Honderden medewerkers bouwen mee aan een project om ervoor te zorgen dat een uniek jacht tot in de perfectie wordt opgeleverd. Dit kan alleen met de beste vakmensen die met passie hun werk uitvoeren.

Terug naar nieuws overzicht