schermafbeelding_2018-09-14_om_11.11.43.jpg

​Fennigje van Leeuwen beste praktijkopleider van Nederland in de sector Techniek!

Fennigje van Leeuwen van De Vries Scheepsbouw Makkum is uitgeroepen tot beste landelijke praktijkopleider voor mbo-studenten in de sector techniek en gebouwde omgeving.

Fennigje is binnen de bedrijfsschool van de Feadship-werf werkzaam als praktijkopleider timmeren. “Ik vind het mooi om bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van leerlingen. Dit doe ik vanuit mijn vakkennis en door duidelijk en eerlijk richting hen te zijn. Daarnaast laat ik graag aan jongeren zien wat de jachtbouw te bieden heeft en werk ik mee aan activiteiten zoals Girlsday. Ik vind het een eer dat ik verkozen ben tot beste praktijkopleider van de sector”. Het juryrapport roemt Fennigje als promotor en rolmodel en om haar bijdrage aan Girlsday. Op 19 november strijden de acht sectorwinnaars om de landelijke prijs en wordt ook het beste leerbedrijf verkozen.

Met de verkiezing van de beste praktijkopleider en het beste leerbedrijf van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Terug naar nieuws overzicht