schermafbeelding-2018-11-19-om-11.43.41

"Een intense nacht, veel gelachen en hard werken!"

De Shipathon 2018. In 18 uur en 52 minuten werden 150 young professionals uitgedaagd om vernieuwende oplossingen te bedenken a.d.h.v. cases die betrekking hebben op het slimmer maken van zeevarende schepen. Ook Feadship was aanwezig! In een zeemijl van tijd werden de deelnemers flink op de proef gesteld. Onder leiding van Giedo Loeff bestond het Feadship-team uit 7 collega's die werkzaam zijn bij verschillende Feadship-bedrijven.

Niels Zandvliet (Trainee Feadship): "De Shipathon heb ik als heel leuk en leerzaam ervaren. We hadden als team van tevoren elkaars verwachtingen uitgesproken met betrekking tot de Shipathon. Mijn persoonlijke doel was om het hele proces te ervaren en daarvan te leren en om uiteindelijk met een idee te komen waar we als team achter staan. Dit is wat mij betreft goed gelukt!"

Na de kick-off op de vrijdagmiddag kregen alle teams de opdracht om drie cases uit te werken. Elke deelnemer had de keuze om in de nacht te gaan slapen of door te werken. Aan de gezichten te zien, kozen de meeste deelnemers voor weinig slaap ;-)
Het 'recept' voor de meeste deelnemers bestond dan ook grotendeels uit weinig slaap, hard werken en genoeg eten. Voor elke case werd er door de jury, na de pitches op de zaterdagochtend, een winnend team bekend gemaakt. Helaas vielen onze collega's niet in de prijzen. Het klinkt clich√©, maar 'meedoen is belangrijker dan winnen', toch?

Rory de Vos: "Het is een superleuk event waar je zeker een keer bij moet zijn als je de kans krijgt. Veel gemotiveerde mensen uit de maritieme sector en uitdagende opdrachten. Volgend jaar inschrijven dus!"

Bekijk hier de aftermovie van de Shipathon.

Terug naar nieuws overzicht