propulsion-savannah
15 Nov 18

Feadship @Maritime Innovation Experience 2018

Zien wij je daar?!

Ontmoetingen, inspiratie en kennisuitwisseling tussen maritiem-technische bedrijven en studenten, dat is de Maritime Innovation Experience. De zevende editie van dit event vindt dit jaar plaats op donderdag 15 november in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

Bij de Feadship-stand staan wij jullie te woord: ben jij op zoek naar een baan, stage- of afstudeerplek? Kom langs en laat je informeren over de mogelijkheden binnen onze organisatie! 

Achtergrond

De MIE is voor jongeren die een technische mbo of hbo opleiding volgen in Zuid-Holland hét event om, buiten de muren van het klaslokaal, op een informele manier in aanraking te komen met maritieme innovaties. Het geeft hen nieuwe ideeën over wat mogelijk is; op technisch vlak, maar ook over de inhoud van een baan, na het behalen van een diploma.

Thema

Dit is alweer de zevende editie van de MIE. Ook de MIE blijft vernieuwen, daarom is deze editie gekozen voor een thema: Bits, Chips & Ships! De impact van digitalisering op de scheepsbouw en scheepvaart is enorm. We kunnen, dankzij nieuwe technologieën zoals robotica en Internet of Things, schepen al veel slimmer ontwerpen, bouwen, onderhouden en ermee varen. Tijdens de MIE worden innovaties getoond die de maritieme sector een stuk slimmer maken. Denk hierbij aan innovaties als slimme sensoriek voor onderhoud, ontwikkeling van onbemande schepen (drones / UAV’s), inzet van virtual en augmented reality, robotica voor productie.

Deelname

Dit jaar vindt de MIE plaats op donderdag 15 november 2018 in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Bezoekers van dit jongerenevent zijn technische mbo en hbo studenten van het Da Vinci College, Scheepsbouw & Transport College, Hogeschool Rotterdam en Rotterdam Mainport Institute.

Programma

08.30 – 09.30 Registratie studenten
09.30 – 10.30 Key-note speaker & openingshandeling
10.30 – 12.45 Innovatievloer + verschillende workshops
12.45 – 13.30 Gezamenlijke lunch
13.30 Einde programma

Zien wij je daar?!

Savannah is a yacht full of premiers

Terug naar evenementen overzicht