Met de juiste motivatie kun je alles leren

Dat geldt ook voor het schilderen en spuiten van een ultraluxe superjacht. Wat een precisiewerk!

Als Leerling Jachtschilder leer je verschillende verftoepassingen en -technieken in de interieur- & jachtbouw. Hierdoor ziet het jacht er uiteindelijk niet alleen mooi uit, maar de verschillende bewerkingen en laklagen zorgen ook voor een goede hout- en metaalconservering. Als jachtschilder werk je in de werkplaats/spuiterij waar je o.a. meubels, deuren en luiken voorziet van een perfecte laklaag. Aan boord van het jacht ben je bezig bent met de luxe afwerking van het superjacht met de meest hoogwaardige verftoepassingen.

Brede technische basis

Tijdens de theorielessen leer je over de technieken en producten waarmee je werkt en over veilig werken. Als je de basis vakkennis beheerst, ga je een stap verder en leer je het werk ook plannen. Naast de theorie oefen je in de praktijk de technische vaardigheden zoals plamuren, schuren, spuiten en lakken. Zo krijg je een brede technische basis binnen het jachtschilderen en kun je iedere schilders-uitdaging aan.

Savannah 2015, 83.50m

Savannah copyright feadship

Feadship bouwt superjachten zoals je hier ziet. Elk Feadship is uniek en ontwerpen én bouwen we zelf op verschillende locaties in Nederland.

Savannah Copyright Feadship 2 interior

Al onze privé jachten zijn van alle luxe voorzien. Zwembad, beach-club en naast de slaap- en badkamer van de eigenaar, diverse ruimtes voor gasten en crew.

04 Feadship Savannah launch

De periode vanaf het moment waarop de eerste ontwerpen van het jacht worden gemaakt tot tewaterlating, duurt gemiddeld drie jaar.

Onze vacatures

Alle vacatures

Verfijn zoekresultaat

Job alert

Job alert

In januari 2023 komen de nieuwe bbl-vacatures online. Wil je als eerste deze vacatures in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor ons job alert!

Maak job alert

Is dit iets voor mij?

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde vmbo-kaderopleiding (voor metaal- en houtbewerking) of een afgeronde vmbo-basisopleiding (voor jachtschilderen)
 • Je wilt graag meebouwen aan iets unieks
 • Je werkt graag netjes en precies
 • Je bent bereid om naast het praktijkgedeelte je óók in te zetten voor het theoretische gedeelte van de opleiding
 • Je bent een teamplayer, maar kunt ook prima zelfstandig werken
 • Je wilt trots zijn op jouw werk en het unieke eindproduct

Solliciteer nu!

Het sollicitatieproces

JH FS 1 cv opsturen 2021 v1

 1. Solliciteer via de website

JH FS 2 cv beoordeling2021 v1

 1. Sollicitatie wordt beoordeeld

JH FS 3 uitnodiging2021 v1b

 1. Uitnodiging voor gesprek

JH FS 4 aangenomen2021 v1b

 1. Je bent aangenomen!

JH FS 6 start2021 v1b bbl

 1. Starten op de eerst mogelijke instroomdatum

Veelgestelde vragen

Alle kosten voor de mbo-opleiding (lesgeld, lesboeken en examens) worden vergoed door Feadship.
In je werk wordt je begeleid door ervaren collega’s en kun je met vragen over je opleiding altijd terecht bij je praktijkopleider. Deze zorgt ook voor de afstemming met de docent van de opleiding.
Als je bij Feadship een bbl-opleiding gaat volgen richting Jachtschilderen of Metaalbewerking, dan volg naast de praktijkgerichte leerweg (vier dagen werken) ook een lesdag op 1 van onze werven. We hebben hiervoor een compleet ingerichte lesruimte. De docent van de opleiding kent de betreffende werf goed en weet hierdoor precies wat er nodig is om jou het beste te ondersteunen in het behalen van jouw diploma. Voor de bbl-opleiding richting Houtbewerking worden de theorielessen op de leslocatie van de opleider verzorgd. Het Feadship bedrijfsopleidingscentrum werkt samen met erkende opleiders (o.a het ROC, HMC en MBO Rijnland). Hierdoor bieden wij dus een erkende opleiding aan waar je na afronding een landelijk erkend diploma behaalt.
Feadship werkt samen met reguliere mbo opleidingsinstituten. Je volgt intern een erkende opleiding waarbij je na afronding een landelijk erkend diploma behaalt.
De start van de opleiding is gelijk aan de start van het reguliere schooljaar. Dat betekent dat de opleiding in september start. Eventuele tussentijdse mogelijkheden worden op de website gepubliceerd.
 

Schilderwerk

Metaalbewerking

Houtbewerking

Aalsmeer

 

Makkum

Leiden

 

 

Amsterdam

Kaag

 

Waddinxveen

 

Moordrecht

 

Ben je enthousiast over leren en werken bij Feadship? Supergoed! Solliciteer dan op één van openstaande bbl-plekken. Of solliciteer direct bij één van de locaties als je nog niet helemaal zeker bent welk vakgebied je het meest aanspreekt zodat we samen kunnen kijken wat het beste bij jouw wensen aansluit. Contactgegevens vind je op onderstaande kaart.
Vragen? Stel ze gerust! Je kunt terecht bij de locatie waar je graag zou willen werken.

Diploma behaald

Na het behalen van jouw diploma krijg je bij ons, bij wederzijds enthousiasme, een vast dienstverband.

Verder studeren

Verder leren kan uiteraard altijd. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen in een vervolg mbo opleiding of je via vakgerichte trainingen verder ontwikkelen. Zelfs uiteindelijk je hbo diploma behalen behoort tot de mogelijkheden.

Verder ontwikkelen

Verder ontwikkelen kan bij Feadship binnen de productieafdelingen maar ook doorgroei naar andere afdelingen is mogelijk, denk hierbij bijvoorbeeld aan de afdeling Engineering of Planning.