Op 10 en 11 juni jl. vond weer de jaarlijkse finale van de Vakkanjer Junior plaats, dé uitvindwedstrijd waarbij scholieren hun innovatieve oplossingen presenteren tijdens een spetterende live uitzending. Dit jaar deden er voor het eerst ook basisschoolleerlingen mee aan de wedstrijd. Zij gingen de uitdaging aan om originele en verfrissende oplossingen te bedenken voor een écht bedrijf bij hen uit de buurt.

Ook scheepswerf Royal Van Lent te Kaag had een casus ingestuurd om de leerlingen te prikkelen. Hierin werden de scholieren uitgedaagd om een logistieke oplossing te bedenken voor het transport van superjachten door smalle kanalen en ondiepe wateren. Veel van de deelnemende basisscholen kwamen met mooie ideeën en oplossingen, waaronder De Martinus School (Losser), Jenaplanschool De Lindekring (St. Agatha) en het Evangelische Kindcentrum De Olijfboom (Deventer). Er kon echter maar één winnaar zijn, en dat werd het creatieve idee van “De Rupsboot”, bedacht door de leerlingen van de Christelijke Basisschool De Spreng-El (Ane)

Onze collega's die zich dagelijks bezighouden met dit soort ingewikkelde vraagstukken zijn enorm onder de indruk van de kwaliteit en creativiteit van deze groepen 7 en 8!

Benieuwd naar de finale en de oplossing van de casus? Bekijk hier de compilatie van de finale en de deelname van De Christelijke Basisschool De Spreng-El:

Samenvatting finale
Inzending winnaars

Meer nieuws