Vrijdag de 13e: het was in november bepaald géén pechdag voor Feadship. Bij de uitreiking van de World Superyacht Awards vielen we namelijk maar liefst vier keer in de prijzen. De hele Feadship directie sprong een gat in de lucht. Zo ook Jan-Bart Verkuyl, tevens CEO Royal Van Lent Shipyard:

“Het is een eerbetoon aan de uitzonderlijke visie van de eigenaren van Lady S, Pi en Najiba,” zegt hij. “En een enorme pluim voor onze vakmensen."

Petje af!

Voor een corona-proof award-uitreiking schakelde organisator Boat International dit jaar over van de life glitter van Monaco naar een virtueel evenement. Petje af! Het werd een sprankelende show die de wereldwijde industrie een paar uur bij elkaar bracht. Bijkomend voordeel: veel meer genodigden konden online deelnemen.

Spannend

De Feadship-directeuren waren 13 november bij elkaar gekomen op de Kaag-werf. Ze zaten bij de uitreiking op het puntje van hun stoel. Zoals elk jaar was het spannend, want de concurrentie was niet gering. Zouden we één (of meer!) van de beroemde Neptunus-trofeeën in de wacht slepen?

Homerun

Het werd een homerun; Feadship zegevierde in alle vier de categorieën waarin we waren genomineerd. Twee van de prijzen werden ook nog eens onthuld door Feadship's trouwe vlogger Suzanne de Haan. Alle prijzen op een rij:

  • Pi heeft gewonnen in de categorie Displacement Motor Yachts between 1,500 and 1,999GT
  • Lady S heeft de award voor ‘Displacement Motor Yachts between 2,000GT and 4,999GT mee naar huis genomen
  • Najiba won Displacement Motor Yachts between 500GT and 999GT.

Kers op de taart: Pi werd tevens bekroond met de prestigieuze titel 'Motor Yacht of the Year'!


De jachten blonken uit door hun design, prestaties en perfecte en innovatieve constructie.

Des te specialer

“De winnaars worden jaarlijks gekozen door hun mede-eigenaren,” zegt Jan-Bart Verkuyl. “Mensen die uit ervaring de betekenis van kwaliteit kennen. Dat maakt deze trofeeën des te specialer."

Meer nieuws