Schitterend was het: vrijdag 4 september, mooi weer en een groep Feadship-collega’s die op sportieve wijze met elkaar op pad gaat. De Feadship Fietstocht is een zeer gewaardeerd, jaarlijks evenement waar iedereen, van stagiair tot directeur, aan mee kan doen.

“Rekening houdend met de Corona-maatregelen hebben we er een mooi event van gemaakt, met afsluitend een gezellige barbecue om na te praten”
– Karel Honders | Hoofd P&O |Koninklijke De Vries Aalsmeer

Hoe het begon

Het begon drie jaar geleden met een leuk idee van een paar medewerkers om langs alle vestigingen van de Feadship organisatie te fietsen. We werken met verschillende bedrijven, verspreid door heel Nederland aan de bouw van een Feadship. Elk bedrijf heeft zijn eigen specifieke vakgebied. Hoe leuk is het dan als je op deze manier een kijkje in de keuken kunt nemen van het jacht in verschillende fases van aanbouw. En zo elkaar, en de bedrijven, beter leren kennen.

“Op zo’n dag is iedereen met elkaar; van directie tot en met collega’s van de productie. Ik vind het mooi dat dit georganiseerd wordt, en dat we op deze manier met elkaar verbonden zijn in zo’n grote organisatie. “
– Jan Rinse Hoekstra | Project Engineer | De Voogt Naval Architects

De route

De route start bij Scheepswerf Slob in Papendrecht waar de indrukkende casco’s worden gemaakt. Via De Klerk BInnenbouw, die het fraaie interieur verzorgen, gaat de tocht verder naar Akerboom Yacht Equipment in Leiden. Akerboom levert het hightech yacht equipment. Na de lunch vervolgt het peloton dit jaar haar weg naar de werf van Royal Van Lent Shipyard op Kaag. Hier worden de unieke, custom built droomjachten afgebouwd. Het einde van de ‘tour de Feadship’ is dan bijna in zicht als de renners aankomen bij De Voogt Naval Architects in Haarlem. Op alle locaties wordt men ontvangen door enthousiaste collega’s met eten en drinken. Even bijkomen en weer door. Om tot slot te eindigen met een welverdiende barbecue op de afbouwwerf van Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer. Uiteraard vanwege de Corona maatregelen op gepaste afstand.

“Je ziet de bedrijven en collega’s die gezamenlijk de superjachten van Feadship maken. Je merkt dat iedereen die je spreekt, trots is om zijn of haar steentje bij te dragen. Het leren kennen van de collega’s op de andere locaties is fijn op persoonlijk vlak maar kan ook helpen in de werk sfeer.”
– Juul Back| Manager Refit & Services |Royal Van Lent, Kaag

Dit jaar reden we slechts één dag in verband met de coronamaatregelen. Maar voorgaande jaren vervolgden de bikkels hun tocht (na een overnachting) zelfs nog vérder: langs de andere Feadship-locaties: de afbouwwerf in Amsterdam, STI Engineering in Heiloo om te finishen in het mooie Makkum in Friesland bij afbouwwerf De Vries Scheepsbouw Makkum.

‘One Feadship’

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus hebben ook wij de evenementen voor onze medewerkers afgezegd. De evenementen zijn zeker gemist en het is dan ook fijn dat we de Feadship Fietstoch wel hebben kunnen realiseren. Het was een feest van herkenning, Niet alleen omdat collega’s elkaar herkenden van de fietstocht van andere jaren en natuurlijk zijn dit jaar weer nieuwe contacten gelegd. Maar vooral omdat mensen in elkaar de liefde en passie voor hun werk herkennen, zich als één familie voelen en samen bouwen aan superjachten van de hoogste kwaliteit.

“Good that Feadship organizes this as you get that ‘One Feadship feeling’, not that ‘you are all different companies’. You see employees in the other companies are just like you, have similar interests outside work as well as having that Feadship passion & mentality”
– Ken Boyce, Engineer Superstructure - Scheepswerf Slob

Wil jij deel uitmaken van de Feadship-familie en volgend jaar meedoen aan de fietstocht of je collega’s aanmoedigen. Bekijk dan de vacatures op de verschillende locaties.

Meer nieuws