Zeven leerlingen uit klas drie van vmbo bb/kb (basis- en kaderberoepsgerichte leerweg) hebben in twee weken tijd, onder leiding van stagebegeleider Sieger van Kampen, hoogwaardig meubilair, van staal en hout, gemaakt voor het personeelsterras.

Het vinden van een stage was een uitdaging voor de leerlingen die de richtingen Bouw, Wonen en Interieur (BWI) en Produceren, Installeren en Energie (PIE) volgen bij het Marne College in Bolsward. Maar na een presentatie van De Vries Scheepsbouw Makkum werden de leerlingen zó enthousiast dat ze vroegen of ze hun verplichte stage in Makkum mochten doen. De Vries Scheepsbouw Makkum en het Marne College zochten samen naar een oplossing en besloten hun krachten te bundelen. Want juist nu is het belangrijk om te laten zien dat we een sector zijn met perspectief voor jongeren.

De leerlingen waren enthousiast alsook de begeleiders van hun opleiding. ‘Je ziet een enorme groei in de ontwikkeling van scholieren na een stageperiode’, aldus stage-coördinator Haje Kuiper van het Marne College. Hij was blij met alle inspanningen van de Makkumer werf om de stages mogelijk te maken. Ook werfdirecteur Sijbrand de Vries was enthousiast over de mogelijkheid om jongeren na de lockdown weer ‘live’ kennis te laten maken met techniek. Wellicht zijn deze leerlingen de toekomstige nieuwe vakmensen die meewerken aan de meest exclusieve superjachten van het merk Feadship.

Meer nieuws