De 14-jarige Feico uit Heeze maakte onlangs een jacht van 1,80 bij 0,60 meter van een grote kartonnen doos. Met zijn creative geest werkte hij deze uit tot in de details. Het is Feico's wens om zijn jacht - met maar liefst drie verdiepingen, draaitrappen en een jacuzzi - waterdicht te maken en deze te laten varen. Zodoende plaatste zijn trotse vader Folkert een bericht op LinkedIn en vroeg om hulp. En deze hulp kreeg hij. Naast de duizenden reacties op LinkedIn nodigden Feadship - Koninklijke De Vries Scheepsbouw hem uit op de scheepswerf in Aalsmeer om zijn jacht verder af te bouwen.

Glimlach van oor tot oor
"Wat tof dat jullie ons hebben uitgenodigd en dat we mochten langskomen, echt geweldig!" Dit was de eerste reactie van Feico en Folkert bij ontvangst op onze afbouwwerf. Met een glimlach van oor tot oor op Feico's gezicht werd hij ontvangen op de schildersafdeling. Hij kreeg veel bekijks. Samen met een aantal vakmannen werd allereerst besproken hoe het jacht waterdicht gemaakt kon worden. Het jacht werd eerst gekit en vervolgens getapet èn er werden vervolgplannen gemaakt om het jacht nog verder 'op te pimpen'. "Ik ga hier nog een houten trap van maken en..."

Waterproof?
Na een paar uur klussen was het moment daar. Is het jacht waterdicht en blijft deze drijven? Jazeker! In verband met de tijd kreeg Feico materialen mee naar huis om verder te knutselen met daarbij de benodigde tips. Daarnaast zal er nog nagedacht worden om het jacht te laten varen. "Met deze onderwatermotoren kan ik het jacht niet besturen. Ik wil een radiografisch bestuurbare boot hebben". Oftewel Feico is een perfectionist en opzoek naar het beste van het beste. De gedachte die binnen de Feadship-organisatie past.

Topbedrijf
Na het klussen kregen vader en zoon een rondleiding over de werf. "Wij komen hier werken", zei Folkert einde van de dag. Hij was enorm verrast over de vakmensen op de werf. "Ze vertellen met zoveel passie over hun werk en je voelt je erg welkom als je hier rondloopt. Iedereen groet elkaar. Dat is echt waardevol en mooi om te zien".
Feico zit momenteel in de tweede klas van het vwo en wil later architect worden. Nu hij in aanraking is geweest met 'echte' jachten lijkt het hem geweldig om te werken in de jachtbouw als ontwerper.

De samenwerking tussen de drie F's wordt vervolgd...
Feadship, Feico en Folkert hebben de afspraak gemaakt om contact te houden over de 'echte' tewaterlating. Als het jacht af is, wordt deze net als een Feadship-jacht te water gelaten. We zoeken naar een geschikt moment om dit duurzame jacht met trots te presenteren. "Ik noem 'm de Future", vertelt Feico. Of de jachten van Feadship door karton in de 'future' duurzamer gemaakt worden weten we niet, maar het is een mooie gedachte.

Wil jij net als Feico werken bij Feadship? Kijk dan op www.werkenbijfeadship.nl/vacatures voor de openstaande vacatures.

Meer nieuws