Frank Buijinck wilde meer uitdaging in zijn werk, daarom koos hij ervoor om een carrièreswitch te maken. Frank: "Ik wilde iets in de jachtbouw doen". Zonder enige ervaring in deze branche zocht hij naar mogelijkheden voor een baan in de superjachtbouw. Daarvoor moest hij weer de schoolbanken in. Inmiddels is hij 1,5 jaar werkzaam als Marine Engineer bij het designbureau van Feadship; De Voogt Naval Architects. En daar heeft hij geen moment spijt van gehad!

Carrièreswitch

"Ik zag mezelf niet nog 25 jaar werken als treasury manager bij een bank", vertelt Frank. "Ik had geen uitdaging meer, ik kende het trucje inmiddels wel." De jachtbouw heeft hem altijd al geïnteresseerd. Na zich verdiept te hebben in baanmogelijkheden in deze branche, besloot hij de deeltijdopleiding Maritieme Techniek te volgen. En nu is hij werkzaam als Marine Engineer bij De Voogt Naval Architects in Haarlem.

"Momenteel houd ik me vooral bezig met gewichtscontroles en transport van het casco van mijn project naar de afbouwwerf. Daarnaast wil ik me verder specialiseren in stabiliteit en regelgeving. Binnen de organisatie is er voldoende ruimte om door te groeien en ik heb de ambitie om - na een aantal jaren ervaring - Naval Architect te worden.”

Werken bij Feadship

"Het is fijn om in een omgeving te werken waar ruimte is voor eigen initiatieven", vertelt Frank. “Wat mijn werk leuk maakt? Ik bouw mee aan unieke jachten en ik bezoek regelmatig de verschillende werven van Feadship. Laatst was ik bijvoorbeeld aanwezig om mee te helpen een jacht van de werf in Kaag naar Rotterdam te transporteren."

Omdat Frank een startersfunctie heeft als Marine Engineer, was hij zich ervan bewust dat hij moest inleveren op zijn salaris. "Dat is het me meer dan waard, want ik ga weer met plezier naar m'n werk. En ik mag niet klagen over de secundaire arbeidsvoorwaarden hier. Ik heb bijvoorbeeld 40 vrije dagen in een jaar en onze personeelsvereniging organiseert regelmatig uitjes. Laatst zijn we gaan beachvolleyballen en dineren op het strand, Belangrijkste, ik kan het goed vinden met mijn collega’s en dan zijn dit soort activiteiten buiten het werk ook superleuk."

Zou jij net als Frank bij Feadship willen werken als Engineer? Bekijk de openstaande vacatures.

Meer nieuws