Bij Feadship waren er op 11 april meer vrouwen aanwezig, dan een doorsnee donderdag. Het was Girlsday. Zo'n 10.000 meiden tussen de 10 - 15 jaar kregen de kans om zich deze dag te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden. Tijdens Girlsday kunnen ze de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT beleven bij verschillende bedrijven in Nederland ervaren. Zo ook bij Feadship.

"Ik had vanochtend nog niet echt een beeld over de organisatie, maar ik vond het echt een supertoffe dag"

Bij De Vries Scheepsbouw Makkum, Koninklijke De Vries Scheepsbouw (Aalsmeer), De Voogt Naval Architects (Haarlem) en Royal van Lent (Kaag) ervaarden de 'girls' in één dag verschillende technische beroepen in de jachtbouw. Een rondleiding, presentatie en doe-activiteit zorgde voor een leuk en leerzaam programma.

1. De Vries Scheepsbouw Makkum

Meiden uit 3 havo en 2,3,4 vmbo van de Anna Maria Van Schurman-school in Franeker brachten een bezoek aan het Steinfort Glas BV. Daarna mochten ze hun eigen organizer maken bij De Vries Scheepsbouw Makkum. Ook hier werden de girls rondgeleid over de verschillende afdelingen op de werf.


2.
Koninklijke De Vries Scheepsbouw Aalsmeer

Op de werf in Aalsmeer kregen de meiden van het Herbert Vissers College eerst een verhaal over werken bij Feadship door onze vrouwelijke collega's. Vervolgens werden ze in groepen rondgeleid en hebben ze een boter, kaas en eieren-spel gemaakt.

3. De Voogt Naval Architects (Haarlem)

Rond de 15 girls die studeren aan Het Schoter College in Haarlem kegen de Carte Blanche Experience. Ze hebben naast een rondleiding hun eigen Feadship ontworpen met behulp een Feadship Designer.

4. Royal Van Lent Shipyard (Kaag)

Zo'n 20 girls van het Teylingen College uit Voorhout hebben deelgenomen aan een gevarieerd programma waarbij ze met diverse disciplines kennismaakten. Naast een leuke presentatie over de organisatie en een rondleiding mochten deze girls hun eigen sleutelhangers maken.

Meer nieuws