Beeld: © RVD - Erwin Olaf

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 16 mei de nieuwe Feadship-werf in de haven van Amsterdam. Feadship is een samenwerkingsverband tussen Royal Van Lent Shipyard en Koninklijke De Vries Scheepsbouw. De opening van de nieuwe afbouwwerf maakt deel uit van de 170-jarige viering van Royal Van Lent (1849).

De nieuwe werf van Feadship in Amsterdam zal grotere en bredere superjachten tot 160 meter lang bouwen en refitten. Het vakmanschap, de innovatie en de werkgelegenheid zullen de haven van Amsterdam en de omliggende regio's verder versterken.

Om de export van Nederlandse jachten op de internationale markt te vergemakkelijken, heeft Feadship ongeveer 1800 specialisten in dienst in een breed scala aan disciplines, waaronder design, interieurbouw en scheepsbouw. Naast de werven omvat Feadship ook een high-tech ontwerp- en ingenieursbureau en een eigen BedrijfsOpleidingsCentrum.

De opening van de Amsterdamse werf zal ook een moment zijn om terug te blikken naar de geschiedenis van de familiebedrijven die bij Feadship betrokken zijn en het belang van jachtbouw voor de Nederlandse economie. Ongeveer 25 superjachten met een lengte van meer dan 30 meter worden elk jaar vanuit Nederland geëxporteerd, waarbij Feadship verantwoordelijk is voor ongeveer 20 procent.

Tijdens haar bezoek aan de nieuwe Feadship-werf krijgt koningin Máxima een selectie klassieke jachten te zien die deel uitmaken van de Feadship Heritage Fleet. Hare Majesteit zal ook een korte presentatie krijgen over de geschiedenis van Royal Van Lent en medewerkers ontmoeten die zijn opgeleid door onze Feadship Academy. Last but not least zal er aandacht besteed worden aan de duurzame en innovatieve oplossingen die Feadship toepast binnen de jachtbouwindustrie.

Bekijk alle openstaande vacatures van onze nieuwe scheepswerf in Amsterdam.

Meer nieuws