Na zijn stage bleef Matthias van der Sluis (34) met veel plezier werken voor De Klerk Binnenbouw (DKB) dat al sinds 1978 interieurs bouwt voor Feadship. In 2015 werd DKB officieel onderdeel van de Feadship-organisatie. “De continue innovatie en het maatwerk waar DKB bekend om staat, zorgen ervoor dat geen project hetzelfde is. Hier werken is een schot in de roos gebleken na mijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege. Na dertien jaar verveelt het nog steeds niet.”

Allround meubelmaker

Matthias volgde de vierjarige bol-opleiding Meubelmaker/ Scheepsinterieurbouwer (niveau 2,3) aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. In zijn laatste jaar besloot hij stage te lopen bij DKB. Dat pakte goed uit. “Ik werd meteen gevraagd om te komen werken bij DKB,” vertelt Matthias. “Na het afronden van mijn studie en twee jaar werkervaring, heb ik vervolgens niveau 4 afgerond op het ROC Gildevaart te Nieuwegein. Daarnaast leer ik nu nog iedere dag op mijn werk.”

Ambachtelijk en innovatief

“Ik ben nu alweer dertien jaar werkzaam als allround meubelmaker. Als meubelmaker werk je in de machinale houtbewerking of de meubelmakerij met exclusieve houtsoorten, in massief en fineer of HPL. Op basis van de (digitale) tekeningen van de tekenkamer bepaal je als meubelmaker de juiste werkwijze en de daarbij te gebruiken materialen en gereedschappen om luxe interieurs te maken. Het is ambachtelijk werk, maar we maken gebruik van de nieuwste technieken. Mijn specialisme is het uitvoeren van werkzaamheden in de meubelmakerij. Daarnaast begeleid ik ook stagiairs en ik vind het superleuk om mijn enthousiasme op hen over te brengen.”

Lichter, slimmer en sneller

“Door de vraag naar duurzamere Feadships die minder brandstof verbruiken daagt DKB de medewerkers uit om buiten de gebaande paden te treden. Je krijgt hier de ruimte om innovatieve ideeën te opperen. Er wordt bij DKB constant gekeken hoe producten lichter, slimmer en sneller gemaakt kunnen worden. Met behoud van de hoge kwaliteit uiteraard. Als ik het eindresultaat zie, ben ik echt trots. Ik mag hier onwijs mooie dingen maken.”

Ook aan de slag als meubelmaker of scheepsinterieurbouwer?

Feadship werkt samen met het Hout en Meubileringscollege en biedt mogelijkheden om opgeleid te worden tot vakman/-vrouw (bbl). Op verschillende locaties heeft Feadship een eigen bedrijfsopleidingscentrum. Wil jij net als Matthias meubelmaker/ scheepsinterieurbouwer worden? Kijk eens naar de mogelijkheden op ‘bedrijfsopleidingscentrum’.

Ben jij al meubelmaker en wil jij meebouwen aan het interieur van superjachten bij DKB? Kijk dan snel naar de openstaande vacature allround meubelmaker.

Meer nieuws