Ruim 1800 vakmensen werken in verschillende bedrijven in Nederland aan superjachten onder de merknaam Feadship: een naam met wereldallure! Elk bedrijf heeft zijn eigen specifieke vakgebied en specialisten. STI Engineering, onderdeel van De Vries Groep, en stichting MyTec-Bedrijven sluiten een samenwerkingsverband. Hierdoor kunnen studenten van de MyTec opleiding van het Nova College samen met onze vakmensen met passie en plezier meewerken aan de superjachten van Feadship.

Samenwerking STI Engineering en MyTec-Bedrijven

STI Engineering en MyTec-Bedrijven bekrachtigden vandaag hun samenwerking. De afgelopen jaren al hebben oud-MyTec studenten hun weg naar STI Engineering in Heiloo gevonden. En met succes!

STI Engineering verzorgt onder andere de 3D werktuigbouwkundige engineering voor de superjachten van Feadship. De opleiding MyTec blijkt heel goed aan te sluiten bij de creativiteit en uitdagingen die het werk van een engineer bij STI Engineering met zich meebrengt.

Voor Roemer Hoornenborg, directeur STI Engineering, is het dan ook een logische stap om via deze samenwerking de mogelijkheden in de jachtbouw onder de aandacht te brengen van de studenten. “Deelname aan stichting MyTec-Bedrijven is voor ons een belangrijke bijdrage aan de technici van morgen. Want juist deze technici zijn bij ons meer dan welkom!” legt Roemer uit. “We kijken er naar uit om onze bijdrage te leveren aan het lesprogramma, maar vooral om de studenten te ontvangen tijdens excursies om hen kennis te laten maken met onze fantastische organisatie en de wereld van de luxe jachtbouw.”

Stages voor praktijkervaring

Feadship heeft het gehele ontwerp- én bouwproces in eigen huis, dat is uniek. Het geeft kansen voor MyTec studenten. Zij kunnen straks bij STI Engineering stage lopen en zo hun kennis verreiken in de discipline engineering. Daarnaast kunnen ze praktijkervaring opdoen bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer in de productie. Daar zullen ze meewerken om het door STI ontworpen leidingwerk daadwerkelijk in het jacht te installeren.

STI Engineering, gevestigd in Heiloo, is een toonaangevend werktuigbouwkundig ontwerp- en adviesbureau voor de scheeps- en luxe jachtbouw. De werktuigbouwkundig engineers van STI zijn expert op het gebied van schema- en 3D modellen, tot detailtekeningen zoals isometrics. Ze gebruiken daarbij de nieuwste 3D-engineering tools, 3D-databases en slimme software.

Bij STI vind je deze disciplines: werktuigbouwkundige engineering, leidingsystemen, calculaties, 3D modelleren, projectmanagement en Finite Element Method Analyse. STI Engineering is onderdeel van de Groep Koninklijke De Vries Scheepsbouw.

Lees hier meer over Groep Koninklijke de Vries Scheepsbouw

De MyTec-opleiding die MyTec-Bedrijven samen met ROC Nova College heeft ontwikkeld is een breed georiënteerde, 4-jarige technische mbo-opleiding (niveau 4) die werktuigbouwkunde, elektrotechniek en operationele techniek combineert tot één opleiding.

Lees hier meer over de stichting MyTec-Bedrijven

Meer nieuws