Als je graag zou willen werken in de wereld van innovatieve superjachten, heb je de keuze uit een breed scala aan beroepen en functies. Bij Feadship kun je bovendien terecht bij verschillende werven en bedrijven, op diverse locaties in het land. Hoe dat precies zit, leggen we je graag uit. Kijk hoe Feadship ‘werkt’ en vind de plek die het beste bij je past.

Historie

In 1949 kwam een groep afgevaardigden van jachtbouwers bijeen in Amsterdam om de Nederlandse export van luxe jachten te bevorderen en werd de First Export Association of Dutch SHIPbuilders (Feadship) opgericht.

Kort na de Tweede Wereldoorlog legde de overheid zich toe op de wederopbouw van de industriële infrastructuur. Dit leverde voor de jachtbouwers veel werk op (denk aan havenschepen, vissersboten en politieboten), maar het was duidelijk dat dit van tijdelijke aard zou zijn. De twee werven van het eerste uur, Van Lent en De Vries en naval architect Henri de Voogt, begrepen maar al te goed dat deze tijdelijke vraag de toekomst van beide jachtbouwers niet zou garanderen. Aangezien in de naoorlogse jaren alleen de Amerikanen veel geld konden uitgeven aan niet-essentiële producten, richtten deze Nederlandse jachtbouwers onder de naam Feadship hun pijlen op de Verenigde Staten.

New York Boatshow

En dit bleek een goede zet te zijn. In 1951 nam Feadship voor het eerst deel aan de New York Boatshow met maar liefst drie jachten. Wat gelijk opviel was de uitstekende Nederlandse kwaliteit en het vakmanschap wat het kenmerk van Feadship zou worden. Dit resulteerde meteen in verkoop van één van de tentoongestelde jachten én het binnenhalen van een nieuwe opdracht; aanleiding om de ingeslagen koers aan te houden.

Sindsdien is Feadship uitgegroeid tot het gezamenlijke, sterke merk van Royal Van Lent Shipyard en Koninklijke De Vries Scheepsbouw (hierna Groep Koninklijke De Vries Scheepsbouw) en een wereldwijd fenomeen in de jachtindustrie. Samen bepalen de werven de kwaliteit en de standaard van Feadship. Opdrachten aannemen en bouwen, dat doen ze los van elkaar.

Afzonderlijk

Zowel Royal Van Lent Shipyard als Groep Koninklijke De Vries Scheepsbouw beschikken over twee scheepswerven. In het voortraject en deels parallel aan de afbouw vinden allerlei gespecialiseerde werkzaamheden plaats. Denk bijvoorbeeld aan de bouw van het casco, bouw van specifieke onderdelen zoals deuren en luiken, piping en interieurbouw. De twee bedrijven hebben dat elk op eigen wijze georganiseerd.

Tot Groep Koninklijke De Vries Scheepsbouw behoren – naast de twee scheepswerven – ook vijf gespecialiseerde bedrijven. Royal Van Lent Shipyard heeft specialismen meer georganiseerd op de twee werven en werkt daarnaast met vaste toeleveranciers, bijvoorbeeld voor de cascobouw. Wel is Van Der Loo Yacht Interiors een dochteronderneming.

Voor welk Feadship-bedrijf je ook werkt, altijd geldt: met jouw vakkundigheid ben je een onmisbare schakel in het bouwproces van een specifiek project.

Samen

Omdat de twee bedrijven samen eigenaar van het merk Feadship zijn, worden marketing, evenementen, opleidingen en trainingen in veel gevallen gezamenlijk geregeld. Daarnaast zijn beide bedrijven voor de helft eigenaar van De Voogt Naval Architects; zo bewaken we onze hoge standaard. In 2018 werd bovendien Feadship Refit & Services opgericht; voor een gezamenlijke, super goede dienstverlening aan de varende vloot.

Werving

Ook op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en werving trekken Royal Van Lent Shipyard en Groep Koninklijke De Vries Scheepsbouw met regelmaat samen op. De kwaliteit van Feadship begint immers met vakmanschap!

Ben je benieuwd naar de vacatures bij elk bedrijf? Bekijk dan onze vacatures via:

Feadship vacatures

Meer nieuws