Wie deze vrolijke verschijning is? Dit is één van onze Technisch Talenten, Gemma Swiers.

Na haar studie Technische Bedrijfskunde in Delft en tien jaar lange werkervaring in projectmanagement gerelateerde functies, kwam ze via een uitzendbureau in aanraking met Feadship. Ze begon haar carrière als Afdelingsassistent Design bij onze vestiging in Haarlem Feadship - De Voogt Naval Architects. Momenteel werkt zij als Technisch Talent in de rol van Bouwcoördinator bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer. Wij stelden Gemma een aantal vragen over werken bij Feadship...

Gemma, wat houdt de functie Technisch Talent eigenlijk in?
"Eigenlijk is het een soort Traineeship, maar dan voor mensen die al meer werkervaring hebben. Je wordt ingezet voor verschillende opdrachten binnen de organisatie, waarbij je een bijdrage levert aan ontwikkelingen. Daarnaast krijg je veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Momenteel vervul ik de rol als Bouwcoördinator."


Wat was de reden dat je geswitcht bent van functie?
"Ik raakte een beetje uitgekeken als assistent op de afdeling Design, omdat dit een ondersteunende rol was. Toen kwam er een functie vrij binnen De Voogt als coördinator Concurrent Design (CD)*. Die functie bestond uit het faciliteren en organiseren van de CD-faciliteit en CD-werkmethodiek in samenwerking met ESA. Enig moment raakte ik aan de praat met Dennis, Directeur Koninklijke De Vries Scheepsbouw, en die vroeg of ik bij hem op de vestiging 'bootjes kwam bouwen'. Al snel raakte ik enthousiast over de openstaande vacature Technisch Talent! En nu werk ik hier alweer zo'n twee jaar. Ik had nauwelijks jachtbouwervaring, dus veel was nieuw. Deze functie was dan ook de beste leerschool voor iemand zoals ik met ambitie, maar met weinig ervaring in de jachtbouw."


Wat maakt je werk leuk?
"Op dit moment, in de rol als Bouwcoördinator, ben ik een echte 'spin in het web'. Ik werk samen en tussen de Projectteams & Productie. Bij de Projectteams heb je het voornamelijk over mijlpalen en de oplevering van de boot en mogelijke nieuwe/aanvullende wensen vanuit de klant die nog moeten doorgevoerd worden in het jacht. En met de Productie heb je vooral gesprekken over waar ze tegenaan lopen om de voortgang van het bouwproces bewaken. Uiteraard maakt een beetje klieren en lol trappen op de werkvloer mijn werkdagen extra leuk, ondanks dat er hard gewerkt wordt."

*Zie: Concurrent Design.

En die foto's in je sportoutfit op de scheepswerf... Waren die foto's voor een fotoshoot of ben je echt zo'n sportieveling?
"Haha, nou... ik sport een aantal keer per week, waaronder elke maandag bootcamp met collega's op de werf. Van 15.30 - 16.30 uur kun je je opgeven voor bootcamp. Ideaal als je wil sporten en toch op thuis wilt zijn. Sporten met collega's is superleuk. Laatst heb ik samen met collega's ook nog meegedaan aan de Dam tot Damloop en toen ik nog bij De Voogt werkte deed ik ook mee aan de Roparun."

Geïnteresseerd geraakt in de functie als Technisch Talent?
Er staat nog een vacature open. Kijk voor meer informatie op vacature: Technisch Talent.

Meer nieuws