In maart 2021 is de finale van het Nationaal Kampioenschap Meubelmaken voor MBO-leerlingen. Voor het achtste jaar op rij dingen Feadship-leerlingen mee naar de titel. In voorgaande jaren met succes! Hoe hoog gaan Guus Koetsier en Jelle Hartman eindigen?

Topniveau

Spannend, dat gaat het zeker worden. Alle finalisten waren in de voorrondes de besten in hun eigen vakgebied. Er wordt gewerkt op topniveau. Guus en Jelle volgen beiden de Beroepsopleidende Leerweg (BBL) en doen hun praktijkervaring op bij Feadship. Ze hebben dus een heel goede leerschool. Moet ook, want de concurrentie bij het kampioenschap is sterk!

Feadship-kampioenen

In voorgaande jaren gingen zeven Feadship-leerlingen Guus en Jelle voor. Dat leverde twee kampioenen op: Dennis Cornelissen en Hylke Bootsma. Zij wonnen de titel in resp. 2014 en 2016. Beiden werden daarna afgevaardigd naar de EuroSkills en Dennis zelfs naar de WorldSkills.

Makkum: Guus

Guus doet de opleiding Allround Meubelmaker (Scheeps-)Interieurbouwer op het Bedrijfsopleidingscentrum (BOC) in Makkum. Hij is tweedejaars en werkt op de afdeling Timmeren Exterieur. Die afdeling is verantwoordelijk voor bijvoorbeeld buitenplafonds, railingen en teakdekken. Guus vertegenwoordigt ROC Friese Poort.

“Guus is pas 17 jaar,” zegt Hedwich Terpstra, maar hij is enorm gedreven. Hij wil werk van een hoog niveau maken. Tijdens de kwalificatiewedstrijden bleef hij geconcentreerd doorwerken. Dat is niet vanzelfsprekend, maar híj doet ’t gewoon. Hij doet zeker veel ervaring op door een deelname aan de wedstrijd”

Kaag: Jelle

Jelle doet zijn praktijkopleiding in Kaag. Hij is daar vier dagen per week en werkt dan op de afdeling binnenbetimmering aan het sundeck. Net als Guus volgt hij één dag per week les in vaktheorie. Deze volgt hij op het HMC in Amsterdam. Op de finale vertegenwoordigt hij het Hout en Meubileringscollege (HMC) Amsterdam.

“Jelle eindigde vorig jaar op de vijfde plek in de finale,” zegt Tim Fransen, “een geweldige prestatie! Dit jaar is hij erop gebrand om eerste te worden.“

Het Nationaal Kampioenschap voor MBO-leerlingen wordt georganiseerd door Skills Heroes.

Meer nieuws