Over De Vries Scheepsbouw Makkum

De werf in Makkum heeft een reputatie opgebouwd als ‘Parel van de Friese economie’. Door de ligging aan het IJsselmeer kunnen op de werf in Makkum de grotere Feadships tot wel 120 meter worden gebouwd. Daarnaast voert de werf Refits uit. Zo behoudt elk Feadship haar onvervalste Feadship eigenschappen en -kwaliteit. Het bouwen van een uniek jacht vereist creativiteit, flexibiliteit en bijzonder vakmanschap. En wat is dan mooier dan betrokken blijven bij het jacht dat je bouwde? Dat doen de Makkumer jachtbouwers graag! De Vries Scheepsbouw Makkum is sinds 2005 onderdeel van De Vries Groep. De werf beschikt over twee grote dokhallen.

Naar vacatures

Makkum

Parel van de Friese economie

Jaarlijks worden bij De Vries Scheepsbouw in Makkum twee á drie droomjachten afgebouwd. Elk jacht is custom build, geheel naar de wens van de klant. Makkum is één van de afbouwwerven. Dit houdt in dat het jacht als casco binnenkomt in Makkum en daar wordt afgebouwd tot een Feadship. De totale bouwtijd van een jacht is ca. 3 ½ tot 4 jaar: van handtekening van de klant tot en met de oplevering van het jacht. In 2019 heeft Makkum een tweede hal gebouwd, waardoor er meerdere jachten tegelijk gebouwd kunnen worden. Op dit moment werken er 370 vaste medewerkers in dienst, maar maakt het ook gebruik van vaste onderaannemers, ZZP’er, uitzendkrachten. Op de werf in Makkum werken dan ook mensen uit de gehele regio.

Superjachten

Wereldwijde bewondering voor Moonrise

Moonrise heeft een lengte van 99,95 meter. Met een breedte van 15,5 meter ontstaat er een fantastische binnenruimte voor 16 gasten in acht passagiersverblijven. Daarnaast is er plek voor 32 crewleden. In 2021 heeft ze een World Superyacht Award gewonnen in de categorie ‘Best Displacement Motor Yacht between 3,000GT and above’. Naast haar imposante lengte is Moonrise uitzonderlijk stil door toepassing van moderne geluids- en trillingsdemping technieken.

Dromen

Kwaliteit door vakmanschap

Honderden vakmensen bouwen met passie en veel vakmanschap unieke droomjachten. Schilder en pijpfitter, tekenaar en projectmanager: de jachtbouwers brengen allemaal hun kennis en vakmanschap in, plus hun passie voor het werk. Zo wordt elk jacht niet alleen van de eigenaar, maar ook van de makers. De productiemedewerkers en engineers leveren vakmanschap in onder andere de disciplines: Werktuigbouw, Elektra, Interieur, Exterieur en Constructie. Vanaf het moment dat het casco de werf binnenkomt gaan de collega’s aan de slag. Denk aan het monteren van het leidingwerk en de machinekamer, het maken en plaatsen van de maatwerk meubels, vloeren en plafonds en exterieur items zoals de rvs relingen. Samen met gespecialiseerde co-makers zorgen zij/ wij voor ongeëvenaarde Feadship-kwaliteit.

Vacatures bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw Makkum

Alle vacatures

Verfijn zoekresultaat

Job alert