Over Scheepswerf Slob

Scheepswerf Slob is onze specialist voor indrukwekkende stalen casco’s en aluminium dekhuizen. Ieder Feadship is uniek, elk casco dus ook!

Sinds 1999 is Scheepswerf Slob onderdeel van de Groep Koninklijke De Vries Scheepsbouw. Er zijn twee locaties: Papendrecht en Ridderkerk. Hier worden stalen casco’s en aluminium dekhuizen gemaakt, waarmee onder andere de Scheepswerven in Aalsmeer en Makkum verder gaan.

Hoge standaard

Scheepswerf Slob werd opgericht in 1947. Vroeger werden er werkschepen gebouwd. Sinds de werf onderdeel is van Groep Koninklijke De Vries Scheepsbouw legt het bedrijf zich 100% toe op superjachten – met de hoge standaard die daar bij hoort.

Vakmanschap en ervaring

De moderne werf beschikt over een overdekte scheepshelling voor casco’s en jachten tot wel 130 meter, voormontage- en sectiehallen en een bankwerkerij. Verschillende afdelingen zoals de tekenkamer bereiden het werk voor. Het bouwen van casco’s en dekhuizen voor een superjacht vraagt veel vakmanschap en ervaring. De stalen romp moet bijvoorbeeld spiegelglad worden. Disciplines zijn staal- en aluminiumwerk, las- en constructiewerk, prefabricatie en outfitting, werktuigbouw en leidingwerk.

In het casco worden leidingwerk, kabelbanen, motoren en fundaties meteen ingebouwd: precisiewerk in soms kleine ruimtes! Engineers en ‘de werkvloer’ kijken samen hoe ze kunnen innoveren. Zo bekijkt de werf hoe robots met dit werk kunnen helpen.

Vacatures bij Scheepswerf Slob

Alle vacatures

Verfijn zoekresultaat

Job alert