Historie

In 1949 werd Feadship, First Export Association of Dutch SHIPbuilders, opgericht. Een samenwerking tussen drie zeer vooraanstaande namen in de jachthistorie, die vandaag de dag nog de basis vormt: Koninklijke De Vries Scheepsbouw, Royal Van Lent Shipyard en De Voogt Naval Architects. Samen beschikken zij over drie van de modernste werven en een hightech ontwerp- en engineeringbureau.

De oprichting van Feadship getuigde van een ware pioniersgeest van De Vries, Van Lent en De Voogt, en begon met het tentoonstellen van Nederlandse schepen op de New York Boat Show in 1951, wat zeer succesvol bleek.

Vanaf jaren 50

Midden jaren vijftig besloot Feadship, nadat de orders voor staal- en aluminiumschepen veelvuldig binnenstroomden, om geen houten schepen meer te bouwen. In de jaren zestig groeiden zowel de bedrijven als de reputatie gestaag, waardoor in de zeventiger jaren de eerste schepen werden gebouwd die op eigen kracht de oceaan overstaken. De gemiddelde lengte was toen al 30 meter.

Recente geschiedenis

De jaren negentig kenmerkten zich door een toename aan complexiteit en systemen. De gemiddelde lengte was al toegenomen tot 50 meter. In al deze jaren van ervaring heeft Feadship zich een positie in de markt verworven die synoniem is aan perfectie. Wij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van custom-built motorjachten, constant voorop in innovatie, technologie en design.

Website

Vacatures bij Feadship

Alle vacatures

Verfijn zoekresultaat

Job alert