Over Van Der Loo Yacht Interiors

Van Der Loo Yacht Interiors combineert traditionele vaardigheden met de nieuwste technologieën in de bouw van de luxe houten meubels voor onder andere de superjachten van Royal Van Lent Shipyard.

We werken met de mooiste materialen en kwalitatief beste houtsoorten aan volledig op maat- en naar wens ontworpen meubels. Op de Machinale werken vakspecialisten met de modernste 3D CNC freesmachines en gebruiken de tekenaars o.a. AutoCad en het 3D tekenprogramma Siemens NX maar staat ook nog steeds vakmanschap centraal. Met veel senioriteit maar ook de nieuwe generatie meubelmakers/jachtinterieurbouwers vanuit onder andere het Hout- en Meubileringscollege is vakmanschap binnen de meubelmakerij nog steeds onze basis.

Historie

Van Der Loo werd in 1844 opgericht door meester timmerman Cornelis Van Der Loo. Het familiebedrijf had al ruim een eeuw ervaring toen het in 1952 voor Van Lent ging werken. De samenwerking tussen Van Lent en Van der Loo begint daadwerkelijk, met de bouw van motorjacht Ventura. Voor dit 23 meter lange jacht doet Van der Loo de interieurbetimmering – naar volle tevredenheid.

Heden

Zo’n 200 jachten later, in 1985, wordt de band tussen beide bedrijven verder verstevigd. In dat jaar wordt Van der Loo Yacht Interiors B.V. een zelfstandige, 100% dochter van Jacht en Scheepswerf C. van Lent & zonen. De meubelmakerij kan zich in die positie verder uitbreiden en specialiseren. In 2021, 177 jaar na oprichting, telt Van Der Loo Yacht Interiors 86 medewerkers.

Vacatures bij Van Der Loo

Alle vacatures

Verfijn zoekresultaat

Job alert