Samenvatting

Het ontwerp van een Feadship is prachtig. Maar als afdeling Engineering maken we het realiseerbaar! Ongeacht de specialisatie van onze collega’s: we rekenen, passen en meten. Ondertussen houden we rekening met zaken als budget en de hoge Feadship-standaard. Is een technisch ontwerp goedgekeurd? Dan ‘vertalen’ we ons werk naar detailtekeningen voor de productieafdelingen.

Een Feadship moet de wereldzeeën veilig kunnen bevaren. Het werk van de engineer is daarvoor van essentieel belang; we maken het ontwerp technisch mogelijk. In de engineeringsfase werken engineers van verschillende disciplines samen. Denk aan Interieur/exterieur, Constructie, WTB en Elektra.

Bij Feadship splitsen we het engineeringsproces op in verschillende fases. De eerste twee zijn Design & Development en het Definitief Ontwerp. Om de wens van de klant in het ontwerp te passen, gebruiken onze engineers in deze twee fases de allernieuwste, geavanceerde 3D engineering tools. In de volgende fases wordt het engineeringproces steeds gedetailleerder, waarbij ook de productieafdelingen waardevolle input geven. Zo toets je als engineer steeds de haalbaarheid van je werk en kun je bijstellen waar nodig. Het eindresultaat: detailtekeningen waarmee de productieafdelingen direct en goed aan de slag kunnen. Terwijl de afdelingen de onderdelen in productie nemen en in het jacht verwerken, houd de engineer nog even een kort lijntje – voor alle zekerheid.

Engineering-fasen

Bij Feadship begint het engineeringproces al tijdens de verkoop. Verdeeld in duidelijke fasen gaat dit door tot het moment van productie van het superjacht.

De start

De eerste twee fasen bestaan uit Design & Development en Final Design. Om de wensen van de klant in het ontwerp te verwerken, maken de ingenieurs van Feadship gebruik van geavanceerde 3D-engineering tools. Nadat het ontwerp is overhandigd, maken de ingenieurs een 3D-engineering model en technische tekeningen. Dit is het proces waarbij alle onderdelen worden beoordeeld op praktische haalbaarheid en analyses worden gemaakt om te zien waar aanpassingen nodig zijn voor wettelijke vereisten.

Detailengineering

Met elke volgende stap wordt het engineeringsproces gedetailleerder, omdat elke afzonderlijke productieafdeling input levert. Dit resulteert in de detailtekeningen die aan de basis liggen van al het werk. Tijdens de productie blijft de ingenieur betrokken.

Vind vacatures in engineering

Alle vacatures

Verfijn zoekresultaat

Job alert