Blijven vernieuwen

Werktuigbouw is onlosmakelijk verbonden met de jachtbouw. Bij de bouw van een Feadship heb je er in vrijwel alle fasen mee te maken. Werktuigbouwkundige vakmensen vind je dan ook bij alle bedrijven; het ontwerpbureau, de productiebedrijven en de afbouwwerven. Elk jacht (tot wel 160 meter) is custom built. De engineers zetten ideeën om in functionele ontwerpen en zorgen daarbij dat ze blijven vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van restwarmte voor verwarming van douche- en zwembadwater. Wat we de klant vandaag verkopen, moet bij de oplevering over drie jaar perfect draaien! Veel wensen van de klant die in het jacht gerealiseerd worden hebben ook raakvlakken met de werktuigbouwkunde, zoals de helikopter die op het voordek uit het zicht kon verdwijnen; een technisch hoogstandje!

“Als ik de vraag krijg ‘kan dit überhaupt?’ weet ik dat het nooit eerder is gedaan”

Betrokken bij elke fase in het bouwproces

Constructiemedewerkers maken in de werkplaatsen het innovatieve, hightech yacht equipment. Op de afbouwwerven zorgen de vakmensen er vervolgens voor dat luiken en deuren perfect geïntegreerd worden in de huid van het jacht. Net zoals het yacht equipment, worden de piping- en ventilatiesystemen bij één van de productiebedrijven geëngineerd. Denk aan leidingen voor airco, zwembadwater, drinkwater, olie en gas. De vakkundige piping engineers werken met de nieuwste 3d-engineeringtools, 3d-databases en slimme software.

\Op de afbouwerven zorgen loodgieters, pijpfitters en monteurs voor een perfecte uitvoering van het complexe leidingsysteem. Ook werken de vakmensen aan de installatie van zwembaden en jacuzzi’s.

Onze vacatures

Alle vacatures

Verfijn zoekresultaat

Job alert