ontwikkelingsmogelijkheden

Opleidingscentrum

Een mooie kans om je te ontwikkelen tot vakman

Bedrijfsopleidingscentra 

Feadship heeft drie bedrijfsopleidingscentra (boc's). Deze zijn bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw (Aalsmeer), De Vries Scheepsbouw Makkum en Royal Van Lent Shipyard (Kaag). De leerlingen volgen een opleiding volgens de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en krijgen een leer-werkovereenkomst met één van de werven.

De opleiding

Als je bij het boc een opleiding volgt, dan krijg je les op de werf. Er is dus een leslocatie ingericht. De docent kent de scheepswerf goed en weet wat er nodig is om de leerling te bekwamen voor het vak. De boc’s werken samen met een roc (regionaal opleidingscentrum). Dat betekent dat het een erkende opleiding is en je na afronding ook een landelijk erkend diploma behaalt. Als bbl-leerling werk en leer je in totaal vijf dagen per week: vier dagen werken en één dag leren. Je krijgt een salaris en de opleidingskosten worden betaald door de werkgever. Een mooie kans om je te ontwikkelen tot vakman bij de mooiste werven van de wereld dus!

Er zijn drie studierichtingen die bbl-leerlingen bij het boc kunnen volgen:

  • Constructie (de leer-werkplek is bijvoorbeeld op een afdeling werktuigbouw, bankwerk, metaal/elektra)
  • Schilderen (de leer-werkplek is op een afdeling als jachtschilders of spuiterij)
  • Scheeps-/Interieurbouw (alleen op onze locatie in Makkum en Kaag)

Ook het timmer- en meubelmakersvak is belangrijk in onze branche. Daarom bieden we ook leer-werkplekken aan waarbij je als leerling een beroepsopleiding volgt aan een ander opleidingscentrum dan het boc. Bijvoorbeeld het hout- en meubileringscollege (hmc, Amsterdam of Rotterdam) of een roc (bijvoorbeeld Leiden of Nieuwegein). Je krijgt in dat geval geen les op de werf maar je gaat één dag per week naar school in één van de genoemde plaatsen. Daarnaast werk je vier dagen op de werf of bij de meubelfabriek.

Als leerling word je op de werf begeleid door een gekwalificeerde praktijkopleider. Hij of zij is verantwoordelijk voor het effectief coachen, begeleiden en beoordelen van de leerling en voor de afstemming met de docent. Om in aanmerking te komen voor een bbl-leer/werkplek, heb je minimaal een afgeronde vmbo-kaderopleiding (voor metaal/werktuigbouw) of minimaal een afgeronde vmbo-basisopleiding nodig (voor schilderen). Je bent ongeveer tussen de 16 en 23 jaar oud. Het is belangrijk dat je je inzet voor zowel het praktijkgedeelte als de theorie. Je moet gemotiveerd zijn en het leuk vinden om aan jachten te werken.

Feadship - hr 2016 - 037

Word lid van onze Feadship familie

Wil je meer weten over de laatste ontwikkelingen, over superjachten in aanbouw en wat het werken bij Feadship interessant maakt?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!