“Ik had al eerder bij een groot bedrijf gewerkt,” vertelt Pauline. “Namelijk op de Bloemenveiling in Aalsmeer. Onze afdeling bestond uit ruim 400 medewerkers; ik was daar het aanspreekpunt. Maar daarna werkte ik een poos bij een klein bedrijf en daar merkte ik: veel mensen om mij heen, daar hou ik van. De Feadship-werf is dus echt iets voor mij. Bovendien startte ik hier in een nieuwe functie en dat betekende dat ik er zelf invulling aan kon geven.” “’s Ochtends controleer ik meestal uren en facturen. Dan is de agenda van mijn manager aan de beurt: staan er dubbele afspraken in, moet er geschoven worden? Kan ik nieuwe afspraken inplannen? Ook kijk ik of het team heeft gereageerd op CV’s van sollicitanten die ik ze heb toegestuurd. Kan ik al kandidaten uitnodigen? Ik plan het meteen in.” “Als nieuwe engineers op hun eerste dag binnenkomen, vang ik ze op. Ze krijgen van mij een laptop, een Teamcenter training en ik geef een heleboel informatie. Mooi,” denk ik dan: “die kunnen verder! Ook koppel ik ze aan een buddy; die maakt hen wegwijs binnen het bedrijf.” “En soms is er een stevige uitdaging… Zoals de verhuizing van een heel team van De Voogt Naval Architects (DVNA) naar Amsterdam. Voor een bepaald jacht zouden de engineeringteams van DVNA en de werf daar een poos nauw samenwerken. Met een stel collega’s werkten we keihard aan de voorbereiding: beeldschermen, toetsenborden en muizen moesten in één dag worden geïnstalleerd. Aan het einde van de dag werkte alles! We zaten heel voldaan aan de pizza.” “Nog een bijzonder project: toen het casco van project 819 naar de Kaag kwam voor de afbouw, was er een feestje. Alle collega’s die aan het jacht zouden gaan werken, waren uitgenodigd; een soort overdracht van de engineers naar de productie. Het draaiboek heb ik samen met collega’s gemaakt. Onderdeel was een pub quiz over de 819. Dat was superleuk om te doen. Bij een goed antwoord gaf een team een klap op een mega lange spijker in een mega blok hout. Ook mochten we aan boord om te zien hoever het schip al ‘klaar’ was.” “Feadships? Ik had ze gerust wel eens gezien. Kan niet anders,” lacht Pauline, “als je in de omgeving van De Kaag woont. Maar natuurlijk zag ik ze altijd van een afstandje. Het jacht Lady S lag aan de kade op mijn eerste werkdag. Hoe leuk was het dat ik nu ook echt aan boord mocht kijken! Alhoewel alle jachten prachtig zijn, blijft Zen mijn favoriet.”
  • Functie: Office Manager Engineering
  • Vakgebied: Engineering
  • Feadship Hero sinds: 2018
  • Bedrijf:  Royal Van Lent Shipyard Amsterdam/Kaag

"Mensen om mij heen: daar hou ik van"

Praktisch aanspreekpunt voor alle engineers op Kaag en Amsterdam: dat is Office Manager Engineering Pauline. “Vragen over een training of problemen met uren? Ik los het op. Ook zorg ik dat nieuwe engineers aan de slag kunnen.”

Pauline

  • Functie: Office Manager Engineering
  • Vakgebied: Engineering
  • Feadship Hero sinds: 2018
  • Bedrijf:  Royal Van Lent Shipyard Amsterdam/Kaag
“Ik had al eerder bij een groot bedrijf gewerkt,” vertelt Pauline. “Namelijk op de Bloemenveiling in Aalsmeer. Onze afdeling bestond uit ruim 400 medewerkers; ik was daar het aanspreekpunt. Maar daarna werkte ik een poos bij een klein bedrijf en daar merkte ik: veel mensen om mij heen, daar hou ik van. De Feadship-werf is dus echt iets voor mij. Bovendien startte ik hier in een nieuwe functie en dat betekende dat ik er zelf invulling aan kon geven.”

“’s Ochtends controleer ik meestal uren en facturen. Dan is de agenda van mijn manager aan de beurt: staan er dubbele afspraken in, moet er geschoven worden? Kan ik nieuwe afspraken inplannen? Ook kijk ik of het team heeft gereageerd op CV’s van sollicitanten die ik ze heb toegestuurd. Kan ik al kandidaten uitnodigen? Ik plan het meteen in.”
Foto van collega Rudie
“Als nieuwe engineers op hun eerste dag binnenkomen, vang ik ze op. Ze krijgen van mij een laptop, een Teamcenter training en ik geef een heleboel informatie. Mooi,” denk ik dan: “die kunnen verder! Ook koppel ik ze aan een buddy; die maakt hen wegwijs binnen het bedrijf.” “En soms is er een stevige uitdaging… Zoals de verhuizing van een heel team van De Voogt Naval Architects (DVNA) naar Amsterdam. Voor een bepaald jacht zouden de engineeringteams van DVNA en de werf daar een poos nauw samenwerken. Met een stel collega’s werkten we keihard aan de voorbereiding: beeldschermen, toetsenborden en muizen moesten in één dag worden geïnstalleerd. Aan het einde van de dag werkte alles! We zaten heel voldaan aan de pizza.” “Nog een bijzonder project: toen het casco van project 819 naar de Kaag kwam voor de afbouw, was er een feestje. Alle collega’s die aan het jacht zouden gaan werken, waren uitgenodigd; een soort overdracht van de engineers naar de productie. Het draaiboek heb ik samen met collega’s gemaakt. Onderdeel was een pub quiz over de 819. Dat was superleuk om te doen. Bij een goed antwoord gaf een team een klap op een mega lange spijker in een mega blok hout. Ook mochten we aan boord om te zien hoever het schip al ‘klaar’ was.” “Feadships? Ik had ze gerust wel eens gezien. Kan niet anders,” lacht Pauline, “als je in de omgeving van De Kaag woont. Maar natuurlijk zag ik ze altijd van een afstandje. Het jacht Lady S lag aan de kade op mijn eerste werkdag. Hoe leuk was het dat ik nu ook echt aan boord mocht kijken! Alhoewel alle jachten prachtig zijn, blijft Zen mijn favoriet.”

"Mensen om mij heen: daar hou ik van"

Praktisch aanspreekpunt voor alle engineers op Kaag en Amsterdam: dat is Office Manager Engineering Pauline. “Vragen over een training of problemen met uren? Ik los het op. Ook zorg ik dat nieuwe engineers aan de slag kunnen.”

MIS JOUW DROOMBAAN NIET

Blijf op de hoogte van nieuwe en relevante vacatures