Feadship Historie

Feadship Historie

Feadship is in 1949 opgericht om de export van Nederlandse (super)jachten te promoten: First Export Association of Dutch SHIPbuilders. En hoewel de merknaam gevestigd werd in 1949, gaan de roots nog 100 jaar verder terug, tot 1849!
In Europa was na de tweede wereldoorlog geen vraag naar luxe jachten. Hierop besloot een aantal Nederlandse scheepsbouwers hun pijlen te richten op Amerika. Door dit samenwerkingsverband konden de bedrijven hun potentiële klanten opzoeken door middel van stands op internationale jacht-shows zoals de New York National Boatshow.  Hier had Feadship in 1951 met drie jachten een stand. In Amerika was men onder de indruk van de hoogwaardige stalen motorjachten.
De eerste Feadships op de New York National Boatshow (1951)
Van de oorspronkelijke bedrijven in het samenwerkingsverband zijn er vandaag de dag drie over: Royal Van Lent Shipyard (1849), Koninklijke De Vries Scheepsbouw (1906) en De Voogt Naval Architects (1913). Wat al die jaren als een rode draad door de geschiedenis loopt is de constante wil om te innoveren. Ieder Feadship is weer beter dan het vorige. 
Meer lezen over de rijke Feadship historie? Klik op de link hieronder. Pagina opent op nieuw tabblad.

MIS JOUW DROOMBAAN NIET

Blijf op de hoogte van nieuwe en relevante vacatures