Op het Montessori zeiden een docent én haar moeder zo’n beetje tegelijk tegen Charly (nu 21): ‘Is het Hout en Meubileringscollege (HMC) niks voor jou’? “Ik vond het namelijk altijd heel leuk om dingen te maken.” Charly ging kijken: “Ik was meteen verliefd.” Nu werkt zij als Jachtinterieurbouwer bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw, in Aalsmeer en bouwt zij mee aan de jachten van Feadship Zodra Charly kon, schreef zij zich in bij het HMC, de Bol-opleiding. Daar was ze helemaal op haar plek. Vier jaar later was het tijd om te solliciteren. “Tijdens mijn opleiding dacht ik nog: bij De Vries sta je vast de hele dag plankjes te zagen. Maar: allesbehalve dat! Ik ben hier allround meubelmaakster en heb in de meubelmakerij een eigen werkbank. Ik doe nooit hetzelfde; we leveren nou eenmaal maatwerk.” “Meestal,” zegt Charly, “doe je je eigen projecten. Soms werk je met zijn tweeën. Ik ben dus heel zelfstandig aan het werk. Als ik vragen heb, kan ik wel altijd naar de specialist of de voorman. Ik begon met iets kleins voor de crew. Bij de sofa’s voor de gastenhutten vroeg een collega aan mij: ‘hoe zou jij het doen?’ De sofa’s waren allemaal gebogen, schuin en rond tegelijk. Dus keken we met het team hoe we dat konden maken. Dit idee voerden we ook uit. En het lukte! Uiteindelijk is het heel gaaf om het eindresultaat aan boord te zien. Dan denk je: dat hebben wij gemaakt. En je weet: iemand is er heel blij mee.”
  • Functie: Allround jachtinterieurbouwer
  • Vakgebied: Houtbewerking
  • Feadship Hero sinds: 2024
  • Bedrijf:  Koninklijke De Vries Scheepsbouw

“Iedereen weet hier je naam”

“Tijdens de opleiding dacht ik nog: “Wil ik wel werken in zo’n groot bedrijf? Want ja: aan een jacht werken honderden mensen – word je dan geen ‘nummer’? Maar dat is helemaal niet zo. Hier geldt: groot bedrijf, klein team. Op de Meubelmakerij zijn we met vijftien collega’s. Het is gezellig. Iedereen weet hier je naam.”

Charly

  • Functie: Allround jachtinterieurbouwer
  • Vakgebied: Houtbewerking
  • Feadship Hero sinds: 2024
  • Bedrijf:  Koninklijke De Vries Scheepsbouw
Op het Montessori zeiden een docent én haar moeder zo’n beetje tegelijk tegen Charly (nu 21): ‘Is het Hout en Meubileringscollege (HMC) niks voor jou’? “Ik vond het namelijk altijd heel leuk om dingen te maken.” Charly ging kijken: “Ik was meteen verliefd.” Nu werkt zij als Jachtinterieurbouwer bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw, in Aalsmeer en bouwt zij mee aan de jachten van Feadship
Foto van collega Rudie
Zodra Charly kon, schreef zij zich in bij het HMC, de Bol-opleiding. Daar was ze helemaal op haar plek. Vier jaar later was het tijd om te solliciteren. “Tijdens mijn opleiding dacht ik nog: bij De Vries sta je vast de hele dag plankjes te zagen. Maar: allesbehalve dat! Ik ben hier allround meubelmaakster en heb in de meubelmakerij een eigen werkbank. Ik doe nooit hetzelfde; we leveren nou eenmaal maatwerk.” “Meestal,” zegt Charly, “doe je je eigen projecten. Soms werk je met zijn tweeën. Ik ben dus heel zelfstandig aan het werk. Als ik vragen heb, kan ik wel altijd naar de specialist of de voorman. Ik begon met iets kleins voor de crew. Bij de sofa’s voor de gastenhutten vroeg een collega aan mij: ‘hoe zou jij het doen?’ De sofa’s waren allemaal gebogen, schuin en rond tegelijk. Dus keken we met het team hoe we dat konden maken. Dit idee voerden we ook uit. En het lukte! Uiteindelijk is het heel gaaf om het eindresultaat aan boord te zien. Dan denk je: dat hebben wij gemaakt. En je weet: iemand is er heel blij mee.”

“In onze tak van sport word je elke keer verrast”

“Tijdens de opleiding dacht ik nog: “Wil ik wel werken in zo’n groot bedrijf? Want ja: aan een jacht werken honderden mensen – word je dan geen ‘nummer’? Maar dat is helemaal niet zo. Hier geldt: groot bedrijf, klein team. Op de Meubelmakerij zijn we met vijftien collega’s. Het is gezellig. Iedereen weet hier je naam.”

MIS JOUW DROOMBAAN NIET

Blijf op de hoogte van nieuwe en relevante vacatures